RİZE HABER
Giriş Tarihi : 11-10-2023 18:16

TÜM ÇAY İŞ Sendikası Rize’de Kuruldu

Genel Merkezi Rize’de bulunan ilk mevsimlik işçi sendikası TÜM ÇAY İŞ (Tüm Gıda ve Çay Emekçileri Sendikası) kuruldu.

TÜM ÇAY İŞ Sendikası Rize’de Kuruldu

 Kurucu Başkanı Hasan Fehmi Bursalı oldu. İşte yönetim listesi:

TÜM İş Konfederasyonuna bağlı olarak Genel Merkezi Rize’de bulunan ilk mevsimlik işçi sendikası TÜM ÇAY İŞ (Tüm Gıda ve Çay Emekçileri Sendikası) kurularak 1. genel kurulunu gerçekleştirdi.

TÜM İŞ konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin’in de katıldığı genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

TÜM ÇAY İŞ (Tüm Gıda ve Çay Emekçileri Sendikası) Başkanı Hasan Fehmi Bursalı'nın konuşması ile devam eden genel kurul sonucunda Bursalı başkanlığında tek liste ile seçime gidildi ve yönetim kurulu ile diğer yönetim kadroları belirlendi.

TÜM ÇAY İŞ Genel Başkanı Hasan Fehmi Bursalı burada yaptığı konuşmada, “Tüm Çay-iş sendikamızın 1. Olağan kongremiz ve Genel merkezimizin açılışı ilimize bölgemize hayırlar getirsin. Uzun bir yolculuktan sonra arkadaşlarımızla beraber, birlik ve beraberlik hukuku içerisinde oluşturduğumuz bu genel merkezimiz sendikalar tarihinde Doğu Karadeniz’de ilk defa Rize’de gerçekleşmiş durumdadır. Bunun bir anlamı var. Buranın ilk olması çok anlamlı çok önemli. Sendika tarihinde bütün sendikaların genel merkezleri Rize haricinde, Doğu Karadeniz haricinde hep Ankara’daydı. Biz ilk defa böyle bir şeyi arkadaşlarımızla beraber birlikte başardık. Birlikte tespit edip birlikte çalışmalarımızla hep beraber göğüs gerdik. Genel merkezimizi Doğu Karadeniz’de kurmanın büyük heyecanını hep beraber yaşıyoruz. Birinci ayda emekçi kardeşlerimizden kesilecek aidat 73 trilyonu buluyor. Bu para devamlı genel merkezlere gidiyor. Şimdi Doğu Karadeniz’de bu para burada kalacak. Tüzüğümüzde geçen maddeyi de yüzde 50 işçi kardeşlerimizin cebinde kalacak. Bu gerçekleştikten sonra geri kalan yüzde 50 ile Doğu Karadeniz’de olan emekçi kardeşlerimize hizmet sunacağız. Bu süreci emekçi kardeşlerimizle birlikte hep beraber yaşayacağız.” diye konuştu.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK