RİZE HABER
Giriş Tarihi : 11-10-2023 18:10

Türk İmmünoloji Derneği Bölgesel Sempozyumu RTEÜ'de Gerçekleştirildi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Tıp Fakültesi ve Türk İmmünoloji Derneği tarafından “Türk İmmünoloji Derneği Bölgesel Sempozyumları-XIII” temalı toplantı düzenlendi.

Türk İmmünoloji Derneği Bölgesel Sempozyumu RTEÜ'de Gerçekleştirildi

RTEÜ Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve 2 gün süren programda, Türk İmmünoloji Derneği Eski Başkanı Prof. Dr. H. Barbaros Oral, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Levent Tümkaya ve Rektör Vekili Prof. Dr. Mete Avcı açılış konuşması yaptı.

Kongre sekreterliğini Tıp Fakültesi Tıbbi ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İlkay Bahçeci'nin yaptığı toplantı, iki oturum halinde gerçekleştirildi.

Oturumlarda, “Doğal Bağışıklık”, “Antijen İşlenişi ve Sunumu”, “T Yardımcı ve Sitotoksik Lenfositler”, “B lenfositler ve İşlevleri”, “Kompleman Sistemi ve Regülasyonu”, “İmmün Tolerans”, “Aşırı Duyarlılık Reaksiyonları”, “Mikroorganizmalara Karşı Bağışıklık”, “Bağışıklamanın Temel Prensibi”, “MHC sistemi”, “HLA ve Tiplendirme”, “Allerjik Rinit Komorbitleri ve Tedavisi”, “Psikiyatride İmmunolojinin Yeri”, “Çay ve Bağışıklık Sistemi” konu başlıkları ile sunumlar yapıldı.

Oturumların ardından, RTEÜ ve Türk İmmünoloji Derneği ortak paneli gerçekleştirildi.

Yaklaşık 550 katılımcının yer aldığı sempozyum, soru cevap bölümü ile sona erdi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK