RİZE HABER
Giriş Tarihi : 10-02-2024 23:16

Su Kültürü Tekniği ile Sebze Üretimi Rize'de Başladı

Kalkandere Kaymakamı Ahmet Açıkgöz, Rize’de ilk kez gerçekleştirilen topraksız tarım tekniği ile sebze üretimi yapan sera işletmesini gezerek su kültürü tekniği hakkında bilgi aldı.

Su Kültürü Tekniği ile Sebze Üretimi Rize'de Başladı

Rize’nin Kalkandere ilçesinde Kaymakam Ahmet Açıkgöz, beraberinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özkan Öztürk ile birlikte ilçenin Aksu Mahallesi'nde bölgede ilk kez uygulanan su kültürü tekniği ile sebze üretimi yapan sera işletmesini gezerek işletme sahibinden topraksız tarım tekniği ile ilgili bilgi aldı.

İşletme sahibinden su kültürü tekniği hakkında bilgi alan Kaymakam Açıkgöz, işletmenin topraksız tarım tekniği ile sebze üretimini nasıl gerçekleştirdiğini ve bu yöntemin avantajları ve dezavantajları hakkında görüşlerini dinledi. Ayrıca, bölgede su kültürü tekniğinin yaygınlaştırılması için neler yapılabileceği hakkında istişarelerde bulundular.

KKaymakam Açıkgöz ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Öztürk, bu yenilikçi tarım yönteminin bölgedeki sebze üretiminin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağına inandıklarını ifade ettiler.

Topraksız tarım olarak da bilinen su kültürünün fidelerin veya tohumların sepet saksılar yardımıyla köklerini suya sarkıtabildikleri bitki yetiştirme sistemleri olduğu ve modern tarım metodları arasında en verimli seviye olarak kabul edildikleri belirtildi.

Kalkandere'de uygulanan su kültürü projesinin geliştirilmesi ve genele yayılmasını sağlamak için gerekli çalışmalar ve faaliyetlerin devam edeceği kaydedildi. Bu sayede bölgedeki sebze üretiminin artması ve daha kaliteli ürünler elde edilmesi hedefleniyor.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK