RİZE HABER
Giriş Tarihi : 05-03-2023 21:01

Şanlıurfa'da Ağır Hasarlı 6 Katlı Bir Bina Çöktü

Çökme anında bir kişinin yaralandığı bir kişinin de enkazda olma ihtimali olduğu bilgisine ulaşıldı.

Şanlıurfa'da Ağır Hasarlı 6 Katlı Bir Bina Çöktü

Yoldan geçmekte olan bir vatandaşın düşen molozlar nedeniyle yaralandığını söyledi. Enkazda bir kişinin daha olma ihtimaline karşı arama yapılıyor.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, olayla ilgili ağır hasarlı bina ile ilgili gerekli önlemlerin alınmış olduğunu dile getirdii. "Hukuki süreç olduğu için hemen yıkılma imkanı yok. Mutlaka bir önlem alınmıştır ama vatandaşlarımıza uyarıları dinletmekte zorluk yaşıyoruz. İkazlar yapıldı, suları elektrikleri kesildi. Bu konuda daha duyarlı olmamız gerektiğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"Binaya giriş yasanlanmıştı"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de , binanın ağır hasarlı olması nedeniyle boşaltılmış olduğunu söyledi. 

Beyazgül, "Bina yıkılacak binalar arasındaydı. Etrafındaki binalar da ağır hasarlı. Binaya giriş yasaklanmıştı." dedi. Yıkım için yasal prosedürlerin beklendiğini belirten Beyazgül, "Yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından yıkılacaktı. Çevresindeki binalar boşaltılmış durumda. Hasarlı binaların olduğu yere güvenlik bantları çekilmişti." diye konuştu.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK