RİZE HABER
Giriş Tarihi : 31-07-2023 11:15

Sağlık Müdürü Tepe Vatandaşları Kan Bağışına Davet Etti

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Kızılay’a yapılan kan bağışının azaldığını ve stok seviyesinin düştüğünü belirterek kan bekleyen hastaların mağduriyet yaşamaması için Türk Kızılay'a kan bağışı çağrısında bulundu.

Sağlık Müdürü Tepe Vatandaşları Kan Bağışına Davet Etti

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, hastaların ameliyat ve acil durumlarda hayati öneme sahip olan kan ve kan ürünlerini karşılamak için, Rize İl Sağlık Müdürlüğü olarak kan bağışının acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğu hatırlatmasında bulundu.

Vatandaşların Kızılay kan merkezlerine kan bağışında bulunmalarının önem arz ettiğini belirten Dr. Tepe, “Kanı insanların hayatlarını kurtarmada kullanıyoruz. Bu sebeple son derece önemli, vazgeçilmez ve alternatifi olmayan ihtiyacımızdır. Son zamanlarda ne yazık ki kan bağışının azaldığını görmekteyiz. Bu durum başta acil ihtiyaç sahibi hastalarımız olmak üzere tüm toplumumuzu sıkıntıya sokmaktadır. Büyük ameliyatlar, travma, ciddi kanamalar gibi sebeplerle kana zorunlu ihtiyacı olan hastalarımıza kan temininin de zaman zaman zorluklar yaşamaktayız. Sebebine bakıldığında kanı depolayan ve ihtiyaç durumunda hastalarımız için hastanelerimize gönderen Kızılay’a yapılan kan bağışının azaldığını ve stok seviyesinin düştüğünü görmekteyiz. Bu nedenler ışığında yarın komşumuz, yakınımız ve her birimiz için kana ihtiyacımız olabileceğini unutmadan tüm duyarlı vatandaşlarımızı Kızılay’a kan bağışı yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK