RİZE HABER
Giriş Tarihi : 11-10-2023 23:25

RTEÜ ile İstanbul Üniversitesi -Cerrahpaşa Arasında İkili İş Birliği

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa arasında başta sağlık ve eğitim olmak üzere birçok alanda iş birliği sağlanacağı açıklandı.

RTEÜ ile İstanbul Üniversitesi -Cerrahpaşa Arasında İkili İş Birliği

Omuz cerrahisinde Türkiye'nin önde gelen uzmanlarından olan İstanbul Üniversitesi – Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ın daveti üzerine Rize'ye geldi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ın eşliğinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulunan Prof. Dr. Nuri Aydın, “İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında akademik ve eğitim anlamında bir takım iş birliklerini oluşturmak ve bunu geliştirmek açısından, üniversitenin imkânlarını görmek, Rize şehrini görmek ve bu şehirdeki aktivitenin artması açısından da bizler her tür katkı ve desteği sağlamak için çaba göstereceğiz.” diye konuştu..

Rize’nin bulunduğu konum itibariyle öneminin çok büyük olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aydın, uluslararası hasta turizmi, çevre illerle ve çevre ülkelerle olan yakınlığı ve havayolu trafiğinin bulunması yönünden ilimizin oldukça önem taşıdığını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ise açıklamasında: “Cerrahpaşa’nın benim için özel bir yeri var. Ben de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunuyum. Cerrahpaşa, ülkemizin en önemli kuruluşlarından bir tanesi, tıp alanında zaten en öncülerinden bir tanesi. Amacımız, iki üniversite arasında nasıl bir iş birliği yapabiliriz, sadece sağlık alanında değil, üniversitemize ve Rize’mize nasıl katkıda bulunabilirizin görüşmelerini yapıyoruz. Hocamızı davet etmemizin asıl amacı, kendi gözüyle de üniversitemizi daha yakından tanıması, bizleri daha iyi anlamasını sağlamak olacaktır. Bu iş birliğinden dolayı da hocamıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Rektör Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın’ın kendi alanında öncü bir bilim insanı olduğunu ve üniversite olarak deneyimlerinden de yararlanmak istediklerini söyledi.

Açıklamaların ardından, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yenidoğan Bakım Ünitesi gezildi. Prof. Dr. Nuri Aydın incelemeleri sırasında, sunulan kaliteli sağlık hizmetinin son derece memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Sabri Balık ile birlikte bir hastanın omuz artroskopisini gerçekleştirdi.

Yapılan artroskopi sonrası Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu ve beraberindekiler, Tıp Fakültesi Klinik Simülasyon ve Eğitim Merkezini ((RSİM) gezerek incelemelerde bulundu.

Teknolojinin tüm imkânlarının kullanıldığı, ülkemizin en kapsamlı iki simülasyon merkezinden biri olan RSİM ve çalışmaları hakkında Rektör Prof. Dr. Nuri Aydın’a kapsamlı bilgiler verildi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK