RİZE HABER
Giriş Tarihi : 06-05-2024 21:48

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Çocuklarda Havale Riskini Azaltacak Cihaz Geliştirdi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nden öğretim üyeleri, çocuklarda havale riskini azaltmada ve erken müdahalede önemli rol oynayabilecek bir cihaz geliştirdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Çocuklarda Havale Riskini Azaltacak Cihaz Geliştirdi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Yasin Yıldız, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Fatih Gül ile Doç. Dr. Hasan Eroğlu ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yıldıran Yılmaz'ın birlikte geliştirdikleri "Ateşli havaleyi önlemek için vücut sıcaklığı ve oksijen satürasyonu takip cihazı" başlıklı faydalı modelin Türk Patent ve Marka Kurumundan tescil aldığı bildirildi.

Rektörlükten yapılan açıklamada, bu buluşun ateşli havale kliniğindeki veya evdeki hastaların ateş ve oksijen durumlarının anlık ve sürekli olarak takip edebilmesini sağlayan ve olası nöbet durumları için önceden haber veren bir biyomedikal ürün ile ilgili olduğu kaydedilerek, özellikle çocuk hastalar için kullanılabilecek bu cihazın havale riskini azaltmada ve erken müdahalede önemli rol oynayabileceği belirtildi.

Rektörlük açıklamasından ortaya koymuş oldukları bilimsel buluş ve geliştirmiş oldukları yöntem dolayısıyla öğretim üyeleri tebrik edilerek, öğretim üyelerine başarılar temennisinde bulunuldu.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK