RİZE HABER
Giriş Tarihi : 01-09-2023 23:30

Kırk Yıl Sonra Hasret Giderildi,

Bir kahvenin kırk yıl hatırı var misali 1980-1985 yılları arasında Ardeşen Lisesinde Biyoloji Öğretmenliği yapan Hasan Köker öğretmenlik mesleğindeki ilk görev yeri olan Ardeşen’de eski günleri yad etmek ve öğrencilerini görebilmek için ilçemize gelmiştir.

Kırk Yıl Sonra Hasret Giderildi,

Biyoloji öğretmeni Hasan Köker öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılanıp kalmış olduğu bir haftalık süre içerisinde yoğun ilgi karşısında duygusal anlar yaşamıştır.

Öğrencileri tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramında verilen yemekli toplantıya 40 yıl önce Hasan Köker’in öğrencileri olan Şeref Yerebakan, Recep Eksilmez, Necip Akmermer, Orhan Kerim Aytemiz, Adem Demircioğlu, Erol Çepoğlu, Mehmet Hacıosmanoğlu, Gülşen Öztekeşin, Hatice Öztekeşin, Nevin Yeniay, Yasemin Akmermer, Selime Bayraktar Yazıcı, Yasemin Koçer, Türkan Hakyemez, Ayla Karagül, Melahat Aktepe, Necmiye Okutan, Şengül Ergün. Nurseven Şeremet, Gülseven Yıldırtan, Nihal Ural, Nurten Kutanis, Berrin Ural, Nimet Hacıoğlu ve Niket Tekin katılım sağlamışlardır.

Bir çok öğrencilerin mazeretleri nedeni ile buluşmaya katılamadığı ortamda Ardeşen Taş Konak Restourant’ta duygu dolu anılarla geçen yemek ve muhabbetlerinden sonra yöremizin olmazsa olmazlardan olan tulum ile horon öğretmen Hasan Köker ile birlikte tüm öğrenciler tarafından oynanmıştır.

Horon oyunları esnasında Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya alana gelerek topluluğun mahiyeti hakkına bilgi verilmiş olup Belediye Başkanı Avni Kahya “Öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu bu kutsal görevde yöreden ayrılarak kırk yıl sonra tekrar aynı heyecanla aynı ilgiyle karşılayıp nostalji yaşamanız gerçekten kayda değer bir olay olduğu”nu bildirmişlerdir.

Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya ve eşiyle nostaljı muhabbet sonucunda anılar fotoğraf karelerine taşınmıştır.

Kırk yıl öncesi Biyoloji Öğretmeni Hasan Köker “Duygu ve nostalji dolu günler geçirdiğini her bir öğrencilerine ayrı ayrı teşekkür ettiğini bu anıları ömrümün sonuna kadar unutmayacağını, değer veren değerli öğrencilerinin İzmir’de bir evi olduğunun unutulmaması “ gerektiği yolunda beyanlarda bulunmuştur.

Katılım sağlayıp altımışına merdiven dayanan öğrencilerin bu toplantıyı ve buluşmayı organize eden Gülşen Öztekeşin’e ve katkıda bulunan tüm öğrencilere katılanlar ve Hasan Köker tarafından teşekkürü borç hanesine yazdırmış oldular.

Gerçekten’de öyle bir kahvenin kırk yıl hatırı varmış ve bizler kırk yıl önce içmiş olduğumuz kahvenin hatırı ve eski günlerin özlemi ile bu mutlu geceye katılan tüm paydaşların mutlu ve öğretmenlerinden ayrılmaları nedeni ile hüzün dolu bir gece olmuştur.

Haber: Şeref Yerebakan / Neco Yarıcı

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK