KARADENİZ HABER
Giriş Tarihi : 19-02-2024 06:30

İkinci el otomobil fiyatlarında görülmemiş düşüş!

Araba almak isteyen milyonlarca vatandaşa güzel haber geldi. Pandemi sonrası otomobil sektöründe yaşanan değişiklikler, 2024 itibarıyla sıfır ve ikinci el araç alıcılarına büyük fırsatlar sunuyor.

İkinci el otomobil fiyatlarında görülmemiş düşüş!

Sıfır ve ikinci araba fiyatları döviz kurunun yükselmesine rağmen geriliyor. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan sektör temsilcileri araba alacaklara uyarılarda bulunarak son durum hakkında bilgi verdi. Öte yandan ikinci el elektrikli araç alacak vatandaşlara içinde önemli uyarılarda bulunuldu.

​​​​​Pandemi dönemi boyunca otomobil sektörü, arz ve talep dengesizliği nedeniyle büyük dalgalanmalar yaşadı. Ancak şimdi, 2024 yılı itibarıyla bu sektörde büyük bir değişim yaşanıyor. Ticaret Bakanlığı tarafından alınan önlemler, kayıt dışı işlemleri sınırlarken, otomobil piyasasında dönüşüm başladı. Öte yandan Birçok araç sahibinin, ikinci el araç alırken daha önce dikkat ettiği hasar kaydı, kilometre gibi konulara baksa da elektrikli araçlarda batarya sağlığının da oldukça kritik bir konu olduğunu ifade eden Oto Ekspertiz Genel Müdürü Emre Öztürk, “İkinci el elektrikli araç alacaklar mutlaka batarya sağlığına dikkat etmeli, çünkü bu durum araç performansını doğrudan etkiliyor” dedi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK