RİZE HABER
Giriş Tarihi : 03-06-2023 19:18

ÇAYKUR Yaş Çay Alımında 100 Bin Tonu Geçti

ÇAYKUR, 2023 yaş çay sezonu 1. Sürgün kampanya döneminde 103 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdi.

ÇAYKUR Yaş Çay Alımında 100 Bin Tonu Geçti

Doğu Karadeniz Bölgesinde Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu illerinde yaklaşık 205 bin üretici tarafından 800 bin dekar alanda üretimi yapılan yaş çayda 1. Sürgün kampanya dönemi devam ediyor.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 10 Mayıs’ta açtığı kampanya döneminde bugüne kadar 103 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdi.

ÇAYKUR’dan yapılan açıklamada hava şartları nedeniyle çayın tazeliğini koruduğu, acele edilmemesi gerektiği uyarısında bulunuldu. Alımların kontenjansız bir şekilde devam ettiği kaydedilen açıklamada, “10 Mayıs 2023 tarihinde yaş çay alımlarımız başlamış olup devam etmektedir. Bugün itibariyle 103 bin ton yaş çay alımı yapılmıştır. Yaş çay alımlarımız kontenjansız bir şekilde devam ettiğini belirtmek isteriz. Hava şartları nedeniyle çay tazeliğini korumaktadır. Acele edilmemesi gerektiğini de hatırlatmak isteriz. Çay alımlarımız başladığı gibi devam edecektir. Sağlık, mutluluk, bol bereketli ve şenlik havasında bir kampanya olmasını dileriz.” ifadelerine yer verildi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK