RİZE HABER
Giriş Tarihi : 15-06-2023 18:03

Çaykur Birinci Sürgünde 181 Bin Ton Yaş Çay Alımını Tamamladı: Günlük İşleme Kapasitesini Üç Kez Aştı

Çaykur, birinci sürgünde sona gelerek yaş çay alımlarını tamamladı. ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım, yaptığı açıklamada, birçok fabrikanın birinci sürgünü tamamladığını ve günlük alımların 3 bin 400 ton seviyelerine indiğini belirtti.

Çaykur Birinci Sürgünde 181 Bin Ton Yaş Çay Alımını Tamamladı: Günlük İşleme Kapasitesini Üç Kez Aştı

Çaykur, 10 Mayıs'ta başlayan yaş çay kampanyası boyunca toplamda 181 bin ton yaş çay yaprağı aldı. Kampanya döneminde günlük işleme kapasitesini ilk kez aşarak 10 bin 286 ton yaş çay yaprağı alan Çaykur, bu rakamı 10 Haziran'da 9 bin 568 tona ve 15 Haziran'da 9 bin 29 tona çıkardı.

Yusuf Ziya Alım, günlük işleme kapasitesine üç kez ulaştıklarını ifade ederek, "49 fabrikamız tam kapasiteye bu günler dışında ulaşamadı. Üreticilerimiz birinci sürgünde özel sektörü tercih etti. Şu ana kadar 181 bin ton yaş çay yaprağı aldık. Birçok bölgede hasat tamamlandı, günlük alımlarımız 3 bin 400 ton seviyelerine kadar indi ve bazı fabrikalarımızı üretime kapattık" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Çaykur Genel Müdürü Alım, Mayıs ayında alınan 87 bin ton yaş çay yaprağı bedellerinin ödenmesi için çalışmalar yaptıklarını da belirtti. Alım, "Kurban Bayramı öncesinde üreticilerimize 800 milyon TL civarında bir ödeme yapacağız. Şu an bunun hazırlıklarını yapıyoruz" dedi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK