RİZE HABER
Giriş Tarihi : 21-03-2023 00:34

ADAYLIK İÇİN KADIN RAĞBETİ

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekili seçimi için Rize’de tarihte ilk kez önemli miktarda Kadın aday adayı oldu.

ADAYLIK İÇİN KADIN RAĞBETİ

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

ADAYLIK İÇİN KADIN RAĞBETİ

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekili seçimi için Rize’de tarihte ilk kez önemli miktarda Kadın aday adayı oldu.

Kadın aday adayı olması demokrasi için önemli gelişme. Fakat bu aday adaylığıyla kalınmamalı, seçime katılan Partiler Kadın adayları seçilebilecek sırada göstermelidir. Kadına önem ve değeri göstermek için ilk 1.sırayı Kadın aday adaylarına gösterin bu davranış Türkiye’ye örnek olur.

Kadın aday adayları şimdilik şunlar, Rize AKP Kadın Kolları Başkanı Mali Müşavir Sema Yağcıtekin, krediyi ödeyemeyerek Ziraat Bankası tarafından el konulan bir otelin ortağı olduğu iddiası olan, Rize kadın girişimci başkanı olarak Rize’nin Dubai turizm elçisi ünvanlı Turizmci Yasemin Suyabatmaz, AKP MKYK ve İl Genel Meclis Üyesi Nuran Alim, Ekonomist Emine Karali, Çay Eksperi Gültekin Ayaz ve CHP den Nurdan Ardal Tavukçuoğlu.

Türüt’ler Alim’ler aday adayı

AKP İl Başkanı İshak Alim Milletvekili olmak için ilk istifa eden isimdi. Akrabası Kadın Nuran Alim’de aday adayı.

İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Türüt ile akrabası Murat Sadettin Türüt aday adayı olmuş.

DOKAP Başkanı, Ardeşen eski Belediye Başkanı Hakan Gültekin Milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti.

Av. Harun Mertoğlu, Hakkı Yenilmez, Ahmet Türk, Ankara’dan Cumhurbaşkanı eğitim politikaları kurulu üyesi Doç.Dr. Kemal Şamlıoğlu AKP den aday adayı.

İsim listesine bakıldığında kim kimin adamı konuşulmuyor değil. Eski Bakanlardan Bak’ın adamı kim.

Hayati Yazıcı’nın vadisinden bir eski Valinin aday adayı olduğu kamuoyunda konuşuluyor. İsmi açıklanmadığı için bende yazmıyorum. Fakat sürpriz aday olması kuvvetli bir ihtimaldir.

Diğer tarafta Avcı’nın ekibi de çoğunlukla aday adayı olmuş.

CHP –İlk aday adayı olarak İl Başkanı Saltuk Deniz’i görüyoruz, Sonrasında Kenan Bıyık, Turgut Yazıcı, Hüsamettin Özdemiroğlu, Kadın Kolları Başkanı Nurdan Ardal Tavukçuoğlu.

İYİ Partiden eski Doğru Yolcu ve Nihat Mete’nin sağ kolu bir zamanlar veliahdı denilen Köksal Toptan, emekli bürokrat Özkan Avcı şu anda aday adayları.

Genel Başkan Meral Akşener’in bizzat ilgilendiği ve aday olması konusunda ısrarcı olduğu söylenen eski Başbakanımız hemşerimiz merhum Mesut Yılmaz’ın oğlunun adaylığı yoğunlaştı.

Millet ittifakı ile Cumhur ittifakının ortaklıkları ne zaman sonuçlanır. Adayların 8 Nisanda kesinleşmesi sonrası 14 Mayıs’a kadar önemli bir yarış olacağı muhakkak.

Rize’deki seçim tüm Türkiye’yi yakından ilgilendirecek kadar önemli.

14 Mayıs günü yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri dolayısıyla görevinden istifa ettiği öğrenildi

 

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK