RİZE HABER
Giriş Tarihi : 04-07-2023 09:03   Güncelleme : 04-07-2023 09:19

Yeni Tez Çalışması Ebeveynlik Bilincini Test Ediyor!

Rize'li Okul öncesi öğretmeni olan Yağmur Kunduracı, Marmara Üniversitesi’nde yaptığı yüksek lisans tez çalışması ile yetişkinlerin çocuk gelişimi ve eğitimi konusundaki bilinç düzeyini ölçmeyi amaçlayan bir araç geliştirdi. '' Bir sonraki hedefim doktora yapmak '' 

Yeni Tez Çalışması Ebeveynlik Bilincini Test Ediyor!

Rize'li Okul öncesi öğretmeni olan Yağmur Kunduracı, Marmara Üniversitesi’nde yaptığı yüksek lisans tez çalışması ile yetişkinlerin çocuk gelişimi ve eğitimi konusundaki bilinç düzeyini ölçmeyi amaçlayan bir araç geliştirdi.


'' Bir sonraki hedefim doktora yapmak '' 

"Çavdar Tarlasında Çocuklar" kitabından aldığı ilham ile yola çıkan  Rize'li Yağmur Kunduracı başarılı bir ekip çalışması ile ''Tez '' hayalini gerçekleştirdi.

Yağmur Kunduracı, 1996 yılında Rize'de dünyaya geldi. Eğitim hayatına Rize'nin Çaykur İlköğretim Okulu'nda başlayan Kunduracı, daha sonra Rize Anadolu Öğretmen Lisesi'nde eğitim gördü. Okul öncesi öğretmeni olan Kunduracı, Marmara Üniversitesi’nde yaptığı yüksek lisans tez çalışması ile yetişkinlerin çocuk gelişimi ve eğitimi konusundaki bilinç düzeyini ölçmeyi amaçlayan bir araç geliştirdi.

Amacının insanların çocuklara karşı tutumlarına daha derin bir bakış açısı sağlamak olduğunu söyleyen Kunduracı, bu bilgilerin ve yapılacak yeni çalışmaların çocukların duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimlerine katkıda bulunacağını düşündüğünü ifade etti.

Kunduracı'nın çalışmasında "Çavdar Tarlasında Çocuklar" kitabından ilham alarak, ebeveynlerin çocukları için güvenli ve özgür bir oyun alanı yaratma metaforuna değiniyor. Kunduracı, "Bilinçli ebeveynler, çocuklarının koşup oynayabileceği çavdar tarlaları yaratırlar. Bu tarla, hayatın oyun alanıdır ve her çocuk, burada ebeveynin gözetiminde coşkuyla oynar, keşfeder ve gelişir. Her çocuk için hayatlarındaki belki de en önemli kişilerin ellerine böyle bir çavdar tarlasının anahtarını verme hayalim bu tezin oluşmasına neden oldu.” dedi. Ayrıca Kunduracı, Evgeny Grinko’nun Other Child Room adlı eserinin de, tez yazım sürecinde kendisine ilham kaynağı olduğunu belirtti. "Bu müzik, çavdar tarlasında neşe ve huzur içinde koşuşturan çocukların adım seslerini hatırlatıyor.” ifadesiyle duygularını dile getirdi.

Danışmanları Doç. Dr. Özgül Polat ve Dr. Elif Küçükoğlu ile yakın bir iş birliği içinde çalışmanın önemini vurgulayan Kunduracı, başarılı bir ekip çalışmasının başarısı üzerindeki etkisine değindi.

"Çalışmam boyunca danışmanlarımın deneyimlerinden, bilgilerinden ve yönlendirmelerinden büyük ölçüde yararlandım. Bir araştırmanın başarıya ulaşmasında, ekip çalışmasının ve doğru danışmanlık desteğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladım.” ifadelerini kullandı.

Yağmur Kunduracı, ilerleyen akademik hedeflerine değinerek, "Bilimsel araştırmalar ve akademik çalışmalar, çocukların duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimlerini daha iyi anlama ve destekleme yollarını bulmamı sağlıyor. Bu nedenle, sonraki hedefim doktora yapmak." ifadesini kullandı.

Haber : Yasemin Özçelik

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK