RİZE HABER
Giriş Tarihi : 30-04-2023 23:42

Valimiz Kemal Çeber'in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Emekleri ve alın terleriyle üreterek, ülkemize değer katan tüm işçi kardeşlerimizin alın terlerine verilen değerin ve saygının bir ifadesi olan "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nü hep birlikte bir kez daha kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Valimiz Kemal Çeber'in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Birlik, beraberlik ve dayanışma günü olarak kutlanan, işçi ve emekçi vatandaşlarımızın barışçı ve demokratik yollarla hak arayışının simgesi olan 1 Mayıs, emeğin kutsallığı etrafında birleşildiği özel bir gündür.

Bizler, millet olarak işçinin ve emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz bir kültüre sahibiz. Bizim inancımızda işçiye ve emeğe gereken önemin verilmesi emredilmektedir. Peygamber Efendimiz, "İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz" buyurmuştur.

Sosyal adalet ve huzurun sağlanabilmesi, sağlıklı bir toplum oluşturulabilmesi açısından bu güzel geleneğimizi devam ettirerek gelecek nesillere de miras bırakmada hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir.

1 Mayıs, ülkemizin gelişme ve kalkınma hamlelerine büyük katkı sağlayan, toplumun belkemiği olarak üretim ve gelişmenin en önemli aktörleri olan işçinin ve emekçinin alın terinin ne kadar değerli olduğunun ortaya konulduğu çok anlamlı bir gündür.

Bu duygu ve düşüncelerle; ekonomimizin yapılanmasında ve gelişmesinde büyük emeği bulunan, toplumun her kesiminde hizmet sunan emekçi kardeşlerimizin bu özel gününü kutlar, aileleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir yaşam dilerim.

Kemal ÇEBER

Rize Valisi

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK