RİZE HABER
Giriş Tarihi : 01-09-2023 22:06

Vali Baydaş Kaymakamlık Görevinde Bulunduğu Güneysu'yu Vali Olarak Ziyaret Ett

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, daha önceden kaymakam olarak görev aldığı Güneysu'yu 6 yıl sonra vali olarak ziyaret etti.

Vali Baydaş Kaymakamlık Görevinde Bulunduğu Güneysu'yu Vali Olarak Ziyaret Ett

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, ilçe ziyaretleri kapsamında eski görev yeri Güneysu’yu ziyaret etti.

2014-2017 yılları arasında Rize’de Güneysu Kaymakamlığı görevinde bulunan ve 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Rize Valiliğine atanan İhsan Selim Baydaş, ilk valilik görev yerinde daha önceden kaymakam olarak görev aldığı ilçeyi 6 yıl sonra vali olarak ziyaret etti.

Vali Baydaş, burada ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakamlık önünde Güneysu Kaymakamı Muhammed İkbal Yelek, Belediye Başkanı Rıfat Özer ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Baydaş, Kaymakamlık makamında Kaymakam Muhammed İkbal Yelek'ten ilçenin genel durumu ve devam eden yatırımlar hakkında bilgi aldı. Vali Baydaş, buradan Güneysu Belediyesine geçerek Belediye Başkanı Rıfat Özer’den belediyenin çalışmaları ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Güneysu Gençlik Merkezini eşi Zeyneb Baydaş ile birlikte ziyaret eden Vali Baydaş, atölyeleri gezerek eğitim alan gençlerle sohbet etti. Gençlik merkezindeki faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi alarak kurslarda eğitim alan öğrencilerin ürettikleri ürünleri inceledi.

Vali Baydaş, gençlere birçok aktiviteyi bir arada yapma imkânı tanıyan gençlik merkezlerinde; spor, sanat, müzik, kültür ve dini ilimler gibi çeşitli dallarda eğitim verilerek öğrencilerin zamanlarını en faydalı şekilde değerlendirmelerine fırsat tanındığını ifade etti.

Güneysu'daki ziyaretlerine devam eden Vali Baydaş, eşi Zeynep Baydaş'la birlikte Güneysu Halk Eğitim Merkezini ziyaret ederek, kursiyerlerin üretmiş oldukları ürünleri inceledi. Daha sonra Kaptan Ahmet Erdoğan Proje Okulunu ziyaret ederek yöneticilerden okulun durumu hakkında bilgi aldı. Necati Hut hoca ve İmdat Gündoğar'ın kabrini ziyaret ederek dua etti.

Güneysu'daki ziyaretlerinin ardından Gençlik ve Spor il Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Baydaş, burada Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'eğitim çalıştayı' konulu sunumunun ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, yardımcıları ve şube müdürlerinin de katılımıyla planlanan projeler ve kurumun çalışmaları hakkında brifing aldı.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK