EĞİTİM
Giriş Tarihi : 03-06-2023 18:03   Güncelleme : 03-06-2023 18:16

TÜRKİYE DERECESİ RİZE’MİZDEN

Çanakkale Savaşlarının108. Yılı Anma Törenleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen kompozisyon yarışmasında Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Esma ÇİNAR, yazdığı eserle TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu.

TÜRKİYE DERECESİ RİZE’MİZDEN

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, "Çanakkale Savaşlarının 108. Yıl Dönümü Anma Törenleri" kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen kompozisyon yarışmasında Türkiye ikincisi olan Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Esma Çınar’ı kabul etti. 

“Eksik Kalır Övgüler Her Sayfasına” başlıklı yazısında Çanakkale destanını bir kitaba benzeten Esma, bu kitabın her sayfasının övgüye değer olduğunu fakat bu övgülere cümlelerin yetmeyeceğini atlattı.

Esma, Türk gençliğinin tüm şehitlerimize minnettar olduğunu söylediği yazısında  “Çanakkale bir ağıttır. On beşlileri cepheye yollarken vatana kurban olsun diye kınalayan anaların gururla yaktıkları bir ağıt…

Önce ana yüreğine, ardından vatanın bağrına düşen ne yangınlar sönmüştür de yıllar geçmesine rağmen kor halindedir hatıraları.

Adım atınca Çanakkale toprağına yine canlanır gözlerde o sahneler, yine içine düşer her vatanseverin o kor.

Yakar, kavurur ama gururla…

Umutsuzluğa düşen her vatan evladının kulağına sessizce fısıldar Çanakkale:

Unutma beni!” diyerek Çanakkale destanının asla unutulmayacağını anlattı.

 

Esma ÇİNAR’ a, ödülünü Rize İl Milli Eğitim Müdürü Engin EMEN takdim etti. Törende Hasan Sağır İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Emre AKARSU ve Türkçe öğretmeni Rıza Özgür YILDIZ da yer aldı. 

 

Haber: Yasemin Özçelik

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK