SAĞLIK
Giriş Tarihi : 17-10-2023 23:55

Tepe: Çocuk nefroloji ve endokrinoloji uzmanı atanmasıyla hiç kimse mağdur olmayacak

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, kente ilk kez çocuk nefroloji ve çocuk endokrinoloji uzmanı atanmasıyla hiç kimsenin tedavi için başka illere gitmeyeceğini söyledi.

Tepe: Çocuk nefroloji ve endokrinoloji uzmanı atanmasıyla hiç kimse mağdur olmayacak

Sağlık Bakanlığı 112. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası ile Rize’ye ilk kez çocuk nefrolojisi ve çocuk endokrinoloji uzmanı atandı. Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Dr. Gizem Şenkaya ve Çocuk Nefroloji Uzmanı Dr. Emre Keleşoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı olarak Rize Devlet Hastanesinde hizmet veren çocuk servisinde hasta kabulüne başladı. Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, çocuk nefroloji ve çocuk endokrinoloji uzmanı atamasıyla kentte doktor eksikliğinin büyük oranda giderildiğini ve hastaların başka illere gitmek zorunda kalmayacağını kaydetti.

İl Sağlık Müdürü Tepe, yaptığı açıklamada, “Yıl içerisinde gerçekleşen atamalar sonucu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemize ataması yapılan çocuk endokrinoloji ve çocuk nefroloji uzman hekimlerimiz Rize Devlet Hastanesi çocuk bölümünde vatandaşlarımıza hizmet etmek için görevlerine başladılar. Artık alanında uzman hekim arkadaşlarımızın ilimizde göreve başlamasıyla hasta ve hasta yakınlarımız çevre illere gidip mağdur olmayacak. Özellikle ihtiyaç duyulan branşlarda yapılan bu atamalarla birlikte sağlık tesislerinde doktor eksikliğimiz büyük oranda giderildi. Yeni başlayan hekimlerimizin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK