RİZE HABER
Giriş Tarihi : 13-03-2024 13:19

ŞABAN KALÇA “DEREPAZARI’MIZI LAYIK OLDUĞU KONUMA GETİRECEĞİZ”

Seçim çalışmalarına devam eden AK Parti Derepazarı Belediye Başkan Adayı Şaban Kalça ;

ŞABAN KALÇA “DEREPAZARI’MIZI LAYIK OLDUĞU KONUMA GETİRECEĞİZ”

“Herkesi kucaklayarak, herkese gönlümüzü açarak, bütünlük içerisinde birlik beraberlik içerisinde önceden yaptığımız mücadeleyi aynı kararlılıkla yürüterek, Cumhurbaşkanımızın ve AK Partimizin desteğiyle ilçemizi, daha önce yaptığımız gibi yine layık olduğu konuma geri getireceğiz” dedi.

İlçedeki ziyaretlerinde Şaban Kalça’ ya İlçe Başkanı Hüseyin Topal, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis Üye adayları ile teşkilat mensupları eşlik etti.

Derepazarı’nda ziyaretlerine devam eden Belediye Başkan adayı Şaban Kalça “99 yılında bu arkadaşımızdan belediyeyi devir aldığımızda Belediye gerçekten çok zor durumdaydı. Belediyede iş yapacak makine yoktu. Belediye iflas etmiş durumdaydı. Şimdi de 2024’e geldiğimiz zaman eğer halkımız teveccüh gösterirse yine bu arkadaşımızdan bu görevi teslim alacağız yine aynı şekilde belediyemiz gerçekten çok zor durumda. Cumhurbaşkanımızın Rize’deki miting alanında bana ‘Şaban bey göreyim seni Derepazarı’na beni mahcup etme, Derepazarı halkımızda beni mahçup etmesin’ dedi. Cumhurbaşkanımızla 40 yıllık hukukum var. Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımızı mahçup etmeyeceğiz. Derepazarı halkımızı hak ettiği hizmetle yeniden buluşturacağız” dedi.

Belediye Başkan adayı Şaban Kalça, seçim beyannamelerinde yer alan vaatlerle ilgili bilgiler verdi.

“Doğalgaz ulaşmayan hane kalmayacak”

Doğalgaz çalışmalarına önceliği vereceğini aktaran Şaban Kalça “Birinci hizmet olarak halkımızın beklemiş olduğu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimizin desteğiyle ilçemize ulaştırılan doğalgazı tüm ailelerimiz ve hanelerimize çok kısa bir sürede ulaştırıp hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız. En geç iki yıl içerisinde doğalgaz ulaşmayan hane kalmayacak” ifadelerini kullandı.

“Derepazarı Kendirli yolunu tamamlayacağız”

Derepazarı Kendirli yolu ile ilgili sürecin hızlı bir şekilde çözüme ulaşması için çalışma yapacağını dile getiren Şaban Kalça “İlçemiz için çok önemli olan Derepazarı Kendirli yolunu tamamlayarak, belediye binamız önünden dönel kavşak ve hemzemin geçitle Karadeniz sahil yoluna ve dolgu alanına bağlantısını tamamlayacağız. Derepazarı Deresinden yukarı doğru Kendirli ve Kalkandere’ye bağlamak noktasında bu yolu iki, üç yıl içerisinde hükumetimizin desteğiyle tamamlamayacağız. İlçemizin yukarı doğru gelişmesini sağlayacağız” dedi.

“Derepazarı çok modern bir ilçe konumuna inşallah kavuşacak”

 Kentsel dönüşüm projesi ilgili bilgiler aktaran Şaban Kalça “Eriklimanı tarafında kentsel dönüşüm onaylandı. Ama bizim aldığımız arsada şu anda 18 katlı bir bina yapılıyor. İki yıl içerisinde bitmesi gerekirken 4. 5 yıl oldu bitmedi. O binada 450 kişi oturacak. Binanın şu anda etrafında sosyal alan yok. Belediye başkanımızın vizyonu ortada. Bitirilmeyen bina kentsel dönüşüm noktasında Derepazarı’nda ve şu andaki onaylanan arsa sahipleri vatandaşımızın ne şekilde önünü açabilecek vizyon bu. Biz Allah nasip ederse hükümetimizin ve bakanlığımızın desteğiyle TOKİ ve Milli Emlağı oraya getirerek, inşallah hem halkımızın faydasına, hem arsa sahipleri faydasına olmak kaydıyla Derepazarı’nda ilk etapta Eriklimanı’ndan başlayarak, beş yıl içerisinde en az 1000 tane konut yapmak istiyoruz. Sosyal alanlarıyla, yollarıyla, yeşil alanlarıyla Derepazarı çok modern bir ilçe konumuna inşallah kavuşacak. Birinci etap Eriklimanı Mahallesi’nde, ikinci etap Merkez Mahallesi, Çarşı içerisi Tersane Mahallesi onları da kentsel dönüşüm alanına dahil etmek kaydıyla bu şekilde projemiz devam edecek” dedi.

“İlçemize 300 dönüm yeni alan kazandıracağız”

İlçedeki Sahil dolgu alanıyla ilgili projesi hakkında bilgiler veren Şaban Kalça ;“2008 yılında onayını çıkardığımız ve ilk etabını tamamladığımız sahil dolgu alanında Allah nasip ederse Cumhurbaşkanımızın, Bakanlığımızın desteğiyle Tersane Mahallesi ile Yanıktaş Mahallesindeki tahkimatı tamamlayacağız. Bu çalışma ile ilçemize 300 dönüm yeni alan kazandıracağız. Bu dolgu alanı içerisinde oluşturacağımız sosyal donatı alanlarıyla vatandaşımıza istihdam sağlayabilecek, ilçemize ve bölgemize hizmet edeceğiz” dedi.

“Modern Kayık Çekme ve liman projesini gerçekleştireceğiz”

Modern Kayık Çekme ve liman projesi ilgili bilgiler aktaran Şaban Kalça “2013 yılında onayını çıkardığımız Tersane Mahallesi modern kayık ve çekek yerini tamamlayarak, hak sahiplerinin hizmetine sunacağız” dedi.

 “400- 500 kişiye istihdam sağlayacağız”

Vaat ettiği projelerde istihdam alanları oluşacağını belirten Şaban Kalça “Şu anda yeni yapacağımız sosyal donatı alanlarında, yapacağımız çalışmalarda, kentsel dönüşüm noktasındaki çalışmalarda 400- 500 kişiye Allah nasip ederse istihdam sağlayacağız. Ayrıca bizim dolgu alanında vatandaşımızın yöresel ürünlerini sergileyerek, kazanç sağlayabileceği bir çarşı kuracağız.

Belediye Başkan adayı Şaban Kalça vaatlerine şöyle devam etti ; “Aile plajına ihtiyacımız var. Öksüz petrolün üzerine modern bir aile plajı yapacağız. Makine parkımız perişan vaziyette. Araç parkını yenileyerek güçlendirerek altyapı ve üstyapı çalışmaları için ilçemizin hizmetine sunacağız” dedi.

“Çok amaçlı bir kapalı spor salonu ilçemize kazandıracağız”

Şaban Kalça “Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’ın destekleriyle gençlerimizin isteklerine cevap verecek şekilde çok amaçlı bir kapalı spor salonu ilçemize kazandıracağız. Her mahallede seçilen muhtarımız bir alan gösterdiği takdirde o alanda bir muhtarlık ve çocuk oyun parkı yapacağız. Sokak hayvanlarını toparlayabileceğimiz bir alan yapacağız inşallah. Çok modern bir küçük sanayi Sitesini ilçemize kazandıracağız inşallah. Sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak Derepazarı Belediyesi yeni düğün salonu yapıp ilçemizin hizmetine sunacağız” dedi.

Şaban Kalça ;“Herkesi kucaklayarak, herkese gönlümüzü açarak, bütünlük içerisinde birlik beraberlik içerisinde önceden yaptığımız mücadeleyi aynı kararlılıkla yürüterek, Cumhurbaşkanımızın ve AK Partimizin desteğiyle Derepazarı’mızı, daha önce yaptığımız gibi yine layık olduğu konuma geri getireceğiz” dedi.

AdminAdmin