RİZE HABER
Giriş Tarihi : 22-02-2024 07:41

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Manevi Destek Görevlisi Hizmet Vermeye Başladı

Rize İl Müftü Yardımcısı Tuğba Kişmir'den Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Manevi Destek Birimine Ziyaret

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Manevi Destek Görevlisi Hizmet Vermeye Başladı

Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın imzaladığı protokol kapsamında hastanelerde hastalara ve hasta yakınlarına moral sağlamak,  motivasyonlarını arttırmak,  ibadetle ilgili merak ettikleri dini soruları cevaplandırmak için Manevi Destek görevlileri tahsis edildi. Bu kapsamda RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki manevi destek görevlisini yerinde ziyaret eden İl Müftü Yardımcısı Kişmir, yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Gazeteci yazar Yasemin Özçelik'in sorularını cevaplayan RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi manevi danışmanı Emine Baş  hastanedeki faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Hastanelerdeki Manevi Destek Birimi, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imzalanan protokol kapsamında hasta, hasta yakını ve hastane personeline yönelik çalışmalar yapan resmi bir birimdir. Manevi Destek Personeli olarak görüşme talebinde bulunan hasta ve hasta yakınlarıyla birebir görüşmekteyiz. Hastanın, hastalık sürecini kabullenmesi noktasında yardımcı olmaktayız. Ayrıca hastalığıyla ilgili dini sorularını cevaplamaktayız. Biliyoruz ki hastalığın tedavisinde moralin yüksek olması tedaviyi de kolaylaştırmaktadır. Bu konuda hastalarımıza manevi rehberlik yapmaktayız. 
Görevimizin diğer ayağını da fedakar hastane çalışanları oluşturmaktadır.  Malumunuzdur ki hastane ortamı hem fiziki hem de ruhi yorgunluğa sebep olmaktadır.  Hastane çalışanlarının görevlerini daha sağlıklı yapmaları adına onları ziyaret ediyor, " Bir insanı kurtarmak tüm insanlığı kurtarmak gibidir" düsturunu hatırlatıyor, yaptıkları işin önemine vurgu yapıyoruz.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK