RİZE HABER
Giriş Tarihi : 01-12-2023 23:29

Rize'ye Atandıktan Sonra Ataması İptal Edilen ve Görevden Alınan İl Kültür ve Turizm Müdürü İpekdal'dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Kararıyla Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atandıktan sonra Rize’de göreve başlamadan bir başka Cumhurbaşkanı Kararıyla ataması iptal edilip Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden de alınan Adnan İpekdal’dan açıklama.

Rize'ye Atandıktan Sonra Ataması İptal Edilen ve Görevden Alınan İl Kültür ve Turizm Müdürü İpekdal'dan Açıklama

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, 4 Kasım’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu’nun yerine atanmıştı. İpekdal, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atamasının Resmi Gazete’de yayımlanmasının hemen ardından sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür ederek güven ve takdirlerini boşa çıkarmayacağına vurgu yaptığı paylaşımda bulunarak, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin tensipleri ile Cumhurbaşkanımızın memleketi Rize’ye İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanmış bulunmaktayım. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sn. Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy beyefendiye güven ve takdirleri için hürmetlerimi arz ederim." İfadelerini kullanmıştı.

Ancak geçen süreçte Adnan İpekdal Rize’deki görevine başlamamış ve 25 Kasım’da Resmi Gazete’de yayımlanan bir başka Cumhurbaşkanı Kararı ile Rize’ye yapılan ataması iptal edilerek, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevinden de alındı.

Yaşanan gelişmelerin ardından İpekdal, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunarak 93 yaşında bakıma muhtaç annesi ile ailevi durumu dolayısıyla Samsun dışında başka bir şehirde görev yapamayacağından görev affını istediğini belirterek, “Değerli Dostlarım Merhabalar! Bugüne kadar devlet bürokrasisinde yürüttüğüm İl Müdürlükleri, Bölge müdürlüğü ve ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşlarının başkanlıkları dahil hiçbir idari göreve kendim talip olarak gelmedim; bu görevler şahsıma teklif ve tevdi edilmek suretiyle geldim. Beş yılı aşkın bir süredir yürüttüğüm Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevimden, Bakanlığımızın, kendi doğduğu şehirlerde görev yapan il müdürlerine rotasyon uygulaması ile Rize'ye atandım. Ancak, 93 yaşında bakıma muhtaç validem ve ailevi durumumdan dolayı Samsun dışında bir şehirde çalışamayacağımı, il müdürlüğü atamamın iptali ile Samsun'da Uzman kadrosuna atanma talebimi bakanlık yetkililerimize ilettim. Bakanlığımızın talebimi uygun görmesi ile bundan sonra Samsun'da Kültür ve Turizm Uzmanı olarak görev yapacağım.

Bu açıklamanın dışında, bir kısım basın organlarında yer alan ‘Kruvaziyer geminin karşılanmasında Samsun yöresi oyunu değil de horon oynattı; tayin edildi.’ Veya ‘Belediye başkanlığına aday olacaktı, tayin edildi." (!) Gibi doğruluk ve ciddiyetten uzak; basın etiğinden yoksun haberlere itibar etmeyiniz. Kaldı ki, Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün halk oyunları ekibi yoktur. Saygılarımla...Adnan İpekdal’” ifadelerini kullandı.

adnan-ipekdal-aciklamasi.jpg

 

 

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK