RİZE HABER
Giriş Tarihi : 21-09-2022 21:19

Rizeli Kur'an Kursu Öğrencisi Hayrunnisa Gökyıldız, Türkiye 2.'si Oldu

"Hafızlık Yarışması Türkiye Finali"nde Rize Güneysu Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Kur'an Kursu öğrencisi Hayrunnisa Gökyıldız, Türkiye ikincisi oldu.

Rizeli Kur'an Kursu Öğrencisi Hayrunnisa Gökyıldız, Türkiye 2.'si Oldu

Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında gerçekleştirilen yarışmalar kapsamında Adana’da gerçekleştirilen kız öğrenciler arası "Hafızlık Yarışması Türkiye Finali'nde Rize Güneysu Hacı Hafız Yusuf Yılmaz Kur'an Kursu öğrencisi Hayrunnisa Gökyıldız, Türkiye ikincisi oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur'an-ı Kerimi yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında düzenlenen Hafızlık Türkiye Finali Kız öğrenciler Yarışması Adana’da yapıldı.

Adana İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışma finaline, Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, din görevlileri, öğrenciler, aileler ve vatandaşlar katıldı.

Çukurova Ramazanoğlu Camii Konferans Salonunda düzenlenen yarışmaya, belirli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölge birincisi olan 7 kız öğrenci iştirak etti.

Yarışmanın açılışında konuşan İl Müftüsü Mehmet Taşcı “Türkiye finalinin ilimizde yapılmasını sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ederim. Her bir bölgeden finalist olarak Türkiye finaline katılan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu yavrularımızın yetişmesinde emeği olan başta velilerimiz olmak üzere tüm görevlilerimize de şükranlarımı sunuyorum.” dedi

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Kur'an-ı Kerim'in Müslümanların hayatında çok önemli bir yer tuttuğuna vurgu yapan Şahin şöyle konuştu: "Hazreti Kur'an bizim hayat kitabımız, şifa kaynağımız, rahmet sebebimizdir." Peygamber Efendimiz (S.a.v). Ümmetin en hayırlısı olarak buyuruyor Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretenleri. Çünkü Kur'an-ı Kerim bizim hayat kitabımız, hidayet rehberimizdir."

Kur'an hafızlarının Peygamber Efendimizin müjdesine nail olacaklarını dile getiren Şahin, "Peygamber Efendimiz başka bir Hadis-i Şeriflerinde ümmetin en şereflilerinin hafızlar olduğunu bize beyan ediyor. Dolayısıyla “Kur'an'ın hafızı olmak, Kur'an'ın muhafızı olmaktır.” Kur'an'ın muhafızı olmak da büyük bir şereftir. 'Kur'an ile dost olanlar Allah'la dost olurlar.' buyuruyor Peygamber Efendimiz. Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek büyük bir şereftir. Yavrularımıza Kur'an-ı ezberletmeye, onları hafız yapmaya özen gösterelim. İnşallah Kur'an bize dünyada yoldaş, ahirette de şefaatçimiz olacak." dedi

Adana Valisi Dr. Süleyman Elban; Allah kelamı olan Kuran-ı Kerim’in muhafazası, korunması, Rabbimizin katındadır.  Tıpkı hafız yavrularımız gibi Sahabe-i Kiramda Kur’an-ı Kerimi ezberleyerek muhafazasında örneklik teşkil etmiştir. Rasulullah döneminden sonraki savaşlarda özellikle Yemame savaşında hafızların çokça şehit olması sebebiyle Kur’an-ı Kerimi cem edilmesi zorunluluk hale gelmişti. Sizler yürüyen Kur’ansınız. Bunun kıymetini hem sizler hem de bizler asla unutmamamız gerekiyor.   Allah’ın size lütfettiği bu makam dünyevi tüm makamlardan çok üstündür. Kur’an-ı Kerimin çok faklı makamlarda okunması, zaten lafzıyla da en büyük mucize olduğunun işaretidir. Usulüne uygun okunan Kur’anın gönüllere işlediği aşikârdır. Bu programın İlimizde yapılmasından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığımıza ve her kademesinde emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin komisyon başkanlığında, Bolu İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Edirne İl Müftü Yardımcısı Zeynep Kaya Demirtaş komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda;

Düzce İli 15 Temmuz Şehitleri Kuran Kursu Öğrencisi Nuran Erva Yüksel 1. oldu

Rize Güneysu Ortaköy Köyü Kuran Kursu Öğrencisi Hayrunisa Gökyıldız 2.oldu.

Gaziantep Şahinbey Hoşgör Bülbülzade Kız Kuran Kursu Öğrencisi Ayşegül Tuğçe Özdemir 3. oldu

Yarışmanın sonunda yarışmaya katılan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK