RİZE HABER
Giriş Tarihi : 17-12-2022 11:31   Güncelleme : 17-12-2022 12:12

Rize’den Kosova’ya Kardeş Eli ''Bir Tuğla da Benim Olsun''

Rize Rize’den Kosova’ya Kardeş Eli Kosova Priştine Camii ve Külliyesi’nin kaba inşaat çalışmaları sürerken Rize Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından cami inşaatına destek amacıyla il genelinde yardım kampanyası düzenlendi.

Rize’den Kosova’ya Kardeş Eli  ''Bir Tuğla da Benim Olsun''

Türkiye Diyanet Vakfı, kuruluş gayesi doğrultusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt içinde ve yurt dışında yaptığı faaliyetlerin etkin bir şekilde yürütülmesine yardımcı oluyor, kurulduğu günden bu yana yaptırdığı cami ve eğitim binalarıyla bu geleneği sürdürmeye devam ediyor. 

Osmanlı Kur'an kursu 4-6 yaş grubu minik öğrencileri de dün kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Kosova Priştine Merkez Camii ve Külliyesi'ne göndermek üzere TDV Rize Şubesi gönüllülerine teslim ettiler...

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Kosova İslam Birliği iş birliğinde Kosova’nın başkenti Priştine’de cami ve külliye inşaatına başlandı. Projeye Rize'den de yoğun bir destek geldi.

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı yaptığı açıklamada, “Dünya Müslümanlarının birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması hayallerimizden biridir. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızın gayretleriyle ülkemizin her köşesine ve yeryüzünün her kıtasına ezan sesini ulaştırmak için yükselen camiler aziz milletimizin yaptığı bağışlarla meydana geliyor. Balkanlarda yüzyıllarca sürmüş olan bir birlikteliğimiz var. Bu birlikteliğin sembolü olacak Kosova Priştine Camii ve Külliyesi’ne destek amacıyla Rize olarak 30 Aralık’a kadar sürecek bir yardım kampanyası başlattık. Kampanyaya vatandaşlarımızdan, Kur’an kurslarımızdan, okullarımızdan ve toplumumuzun tüm kesimlerinden destekler geliyor. Hayır yarışlarında her zaman öncü olan Rize halkı iyilik hizmetlerine her zaman yürekten destek veriyor, ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Türkiye Diyanet Vakfı’nın başlatmış olduğu ‘Bir Tuğla da Benim Olsun’ yardım kampanyasına destek amacıyla Rize olarak bugüne kadar hayırseverlerimizin bağışlarıyla 500 bin lira katkıda bulunduk. Cami ve külliye inşaatı tamamlandığında insanların hafızalarını her daim tazeleyecek bir kardeşlik eseri olarak tarihe geçecek. Başlattığımız yardım kampanyasına destekte bulunan başta Rize Valimiz Sayın Kemal Çeber’e, TDV İl ve İlçe Şubelerimize, hayırsever vatandaşlarımıza, harçlıklarından arttırarak destekte bulunan öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi. 

 

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK