RİZE HABER
Giriş Tarihi : 09-01-2023 21:09   Güncelleme : 09-01-2023 23:41

RİZE'DE ŞARKILAR BİZİ SÖYLEDİ BİZ DE ŞARKI SÖYLEDİK

Şarkılar bizi söyler biz şarkı söyleriz Projesi hayata geçti.Proje kapsamında Rize Halk Eğitim bünyesinde buluşturulan Türk Sanat Müziği Korosu ilk konserini vermenin mutluluğunu yaşadı.

RİZE'DE ŞARKILAR BİZİ SÖYLEDİ  BİZ DE ŞARKI SÖYLEDİK

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde Türk sanat müziğinin yaygınlaşması amacıyla ‘’şarkılar bizi söyler biz şarkı söyleriz’’projesi hayata geçti.Proje kapsamında tüm Halk Eğitim Merkezlerinde Türk sanat müziği korusu kurularak  eğitimler başladı.Projenin Rize ayağında kurulan Türk sanat müziği korosu ilk konserini 05 Ocak Perşembe günü verdi.

Rize Halk Eğitimi Merkezinin Bakanlığımızın Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz projesi kapsamındaki Türk Sanat Müziği Korosu Şef Emine ÖZDEMİR YILMAZ yönetiminde İsmail Kahraman Kültür Merkezinde çok güzel bir konser verdi. Seyircilerden tam not alan konserde solo ve koro şarkılar seslendirildi. Solistler ve koro tarafından yaklaşık 20 eserin seslendirildiği konserde Şef Emine ÖZDEMİR YILMAZ güftesi ve bestesi kendisine ait eserini seyircilerin beğenisine sundu.

Milli Eğitim Müdürümüz Engin EMEN konser sonunda kısa bir konuşma yaparak emeği geçen herkese teşekkür ederken Koro Şefi Emine ÖZDEMİR YILMAZ'a günün anısına çiçek takdim etti.

Sunuculuğunu Çay tv ana haber sunucusu Hülya Uzun Aloğlu'nun yaptığı konser de seyircisi ile buluşan koro coşkulu kalabalıktan büyük beğeni topladı.

 

 

 

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK