RİZE HABER
Giriş Tarihi : 30-01-2024 13:24

Rize’de “Özgür Filistin’in Yanındayız” Yardım Kampanyası

Rize İl Müftülüğü, İsrail işgali altındaki Filistin’e yardım amacıyla “Özgür Filistin’in Yanındayız” Yardım Kampanyasının başlatıldığını duyurdu.

Rize’de “Özgür Filistin’in Yanındayız” Yardım Kampanyası

Rize İl Müftülüğü, İsrail işgali altındaki Filistin’e yardım amacıyla “Özgür Filistin’in Yanındayız” Yardım Kampanyasının başlatıldığını duyurdu.

Rize İl Müftülüğünden yapılan ve Filistin halkının yıllardır acımasızca zulme maruz kaldığı ve İsrail’in abluka altındaki şehirlerde hayati önem taşıyan hizmetlerin kesintiye uğratılarak mazlum insanların yaşam hakkının elinden alınmaya çalışıldığı vurgulanan açıklamada, kampanya kapsamında, Filistin’deki insani krizin hafifletilmesi için gıda, tıbbi malzeme, barınma ve diğer acil ihtiyaçlar için bağışlar toplanacağı kaydedildi.

Hayırsever vatandaşların Vakıflar Bankası Rize Şubesi’ndeki TR35 0001 5001 5800 7292 6530 21 nolu İBAN numarasına “Filistin Bağışı” açıklamasını yazarak bağışta bulunabilecekleri ve https://bagis.tdv.org/kriz-bolgeleri/filistin-6 adresinden online bağış yapabilecekleri ya da FİLİSTİN yazıp 5601’e SMS göndererek 25 TL destekte bulunabilecekleri ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Topraklarını savunan Filistin halkı dünyanın gözü önünde yıllardır acımasızca zulme maruz bırakılıyor. Savunmasız Filistin halkına yönelik saldırılarına aralıksız devam eden İsrail, abluka altına aldığı şehirlerde hayati önem taşıyan elektrik, su ve gaz akışını kesip; gıda ve tıbbi yardım girişini engelleyerek mazlum insanların yaşam hakkını elinden almaya çalışıyor.

Filistin’e yapılan askeri ve psikolojik saldırılarda en fazla zararı şüphesiz bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar yani savunmasız siviller görüyor.

Canlarına ve mallarına kast edilen, insanlık dışı muamelelere maruz bırakılan Filistinli kardeşlerimizin bu zor günlerinde yanında olmamız gerektiğine inanıyoruz.

Alicenap milletimizi, zalimin değil mazlumun yanında olan kardeşlerimizi, dünyanın gözü önünde yaşananlara duyarlı olmaya ve ellerinden geldiği kadar mazlum Filistin halkının ihtiyaçlarına destek olmaya çağırıyoruz.

Müslümanların göz bebeği Hz. Peygamberin emaneti Kudüs için, Mescid-i Aksa’yı korumak için, Gazze için canları pahasına mücadele eden kardeşlerimize ve bu uğurda kutlu makama, şehitlik mertebesine erişen şühedaların yetimlerine, bizlere bıraktıkları emanetlere sahip çıkmaya davet ediyoruz.

İsrail’in bitmeyen zulmüne karşı dimdik ayakta durmaya çalışan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, onlara yalnız olmadıklarını en çok da bu zamanlarda hissettirmeliyiz.

Siz de kardeşlerimizin bu zor günlerinde yanında olmak, onların acil ihtiyaçlarını karşılamak için Vakıflar Bankası Rize Şubesi’ndeki TR35 0001 5001 5800 7292 6530 21 nolu İBAN numarasına “Filistin Bağışı” açıklamasını yazarak bağışta bulunabilir, https://bagis.tdv.org/kriz-bolgeleri/filistin-6 adresinden online bağış yapabilir ya da FİLİSTİN yazıp 5601’e SMS göndererek 25 TL destekte bulunabilirsiniz.

rizede-ozgur-filistinin-yanindayiz-yardim-kampanyasi.jpg

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK