EĞİTİM
Giriş Tarihi : 07-09-2023 23:39

Rize'de MEBİZ Eğitim Çalıştayı Sona Erdi

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Birleştiren ve Bizleştiren Eğitim Hareketi" sloganıyla düzenlenen ve 2 gün süren “MEBİZ” eğitim çalıştayı sona erdi.

Rize'de MEBİZ Eğitim Çalıştayı Sona Erdi

Rize ili genelinde eğitim ve öğretimin kalitesini ve verimini artırmak, eğitimin tüm paydaşlarını bir araya getirerek sorunları tespit etmek ve çözüm yolları üretmek amacıyla düzenlenen çalıştayda oluşturulan masalarda katılımcılar onar kişilik gruplar halinde iki gün boyunca çalışma temalarını değerlendirerek çözüm yolları üretti. Çalıştay, sonucunda ise yapılan çalışma ve üretilen çözümler değerlendirildi. Grup çalışmalarının yapıldığı 10 farklı masadan sözcü seçilen katılımcılar tarafından yapılan sunumlarda eğitime dair sorunlar ve çözüm önerileri aktarıldı.

Çalıştayın kapanış töreninde konuşan Vali İhsan Selim Baydaş, “İki günlük çalıştayın kapanışı gerçekleştiriyoruz. Ben çok keyifle katıldım ve her masada zaman geçirdim. Bu sıradan bir çalıştay olmayacak dedim. Bu bizim için bir yol haritası olacak. Çay Rize’nin gündemini belirleyen meseledir. Bir çay bahçesinin hazırlığını nasıl yapıyorsak eğitim ve öğretim sezonunun da hazırlığını aynı hassasiyetle yapmalıyız. Buradaki çalışmayı her bir kurum bir protokol olarak görecek hepimiz buradan üzerine düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Şehrin daha önce eğitimle ilgili projeleri oldu. Bir proje havuzu oluşturacağız. Devam etmemiz gerekenlere devam edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığımızın öğretmenler odası toplantıları var. Bende burada bunu yapacağım, gittiğim ilçelerde öğretmenler odası toplantısına katılacağım” dedi.

Vali Baydaş, çalıştaydaki başlıklarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında tek tek değerlendirmelerde bulundu. Şehrin değerlerini ve dinamiklerini de sürece katarak devam edeceklerini ifade ederek spor ve eğitimi bir arada yürüteceklerini, bunun içinde ilimizde gereken altyapının ve tesislerin yeterince olduğunu söyledi.

Çalıştay, katılımcıların belge töreni ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK