RİZE HABER
Giriş Tarihi : 06-08-2023 10:27   Güncelleme : 06-08-2023 10:29

Rize'de Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması İl Birinciliği Seçimi Yapıldı

Sinop ve Tokat'ta düzenlenecek olan Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Bölge Finalinde Rize'yi temsil edecek Kur'an Kursu öğrencileri belli oldu.

Rize'de Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması İl Birinciliği Seçimi Yapıldı

Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur’an-ı Kerim’i yüzünden güzel okumayı teşvik etmek amacıyla Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrenciler arasında “Hafızlık” ve “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması” il birinciliği seçimi yapıldı.

Hafızlık Yarışması erkekler kategorisinde Pazarköy Abdulgafur Kart Kur’an Kursu öğrencisi Abdulhamit Kutlu, kadınlar kategorisinde ise Kopuzlar 15 Temmuz Şehitler Kız Kur’an Kursu öğrencisi Sümeyye Taşpınar birinci oldu.

Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması erkekler kategorisinde Zavendikli Mustafa Hoca Kopuzlar Kur’an Kursu öğrencisi Seyyit Hüseyin Bingöl, kadınlar kategorisinde ise Çayeli Rabia Kız Kur’an Kursu öğrencisi Berra Betül Yıldız birinci oldu.

Dereceye giren öğrenciler, Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından karşılanan hediyelerle ödüllendirildi.

Öğrenciler, Sinop ve Tokat illerinde gerçekleştirilecek bölge finali yarışmalarında Rize'yi temsil ederek Türkiye Finallerine kalabilmek için yarışacak.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK