RİZE HABER
Giriş Tarihi : 14-01-2024 22:54

Rize’de Hafızlar Sabah Namazında Ziraat Camii’nde buluştu

Rize Hafızlar Derneği (RİHAD) tarafından düzenlenen "Hafız ve Hafızlık Öğrencisi Gençlerle Sabah Namazı Buluşmaları" kapsamında Çaykur Ziraat Camii'nde program düzenlendi.

Rize’de Hafızlar Sabah Namazında Ziraat Camii’nde buluştu

Rize Hafızlar Derneği (RİHAD), hafız ve hafızlık öğrenimi gören öğrencileri, iki hafta aralıklarla cumartesi günleri farklı bir camide sabah namazında buluşturuyor. Program kapsamında sabah namazından önce Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sohbet yapılıyor, cemaatle sabah namazı kılınıyor, salavat ve tesbihatlar getiriliyor, dualar ediliyor. Ardından ise hep birlikte kahvaltı yapılıyor.

Çaykur Ziraat Camii’nde Ortaokul ve Lise okuyan hafız öğrencilere yönelik düzenlenen sabah namazı buluşmasına; Rize Hafızlar Derneği yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, Kur’an kursu öğreticileri, imam hatipler, hafız öğrenciler, aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ziraat Camii’nde düzenlenen program, namaz öncesinde Cami İmam Hatibi Davut Aslan’ın Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Fakri Özcan günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Hafız Abdullah Karali’nin kıldırdığı Sabah namazının akabinde Cami Müezzin Kayyımı Ömer Faruk Eyüboğlu tarafından Sabah Namazı zikri yapıldı.

Sabah namazı buluşmaları hakkında bilgi veren Rize Hafızlar Derneği Başkan Yardımcısı Muhammet Kocaman, “Rize’de hafızlık öğrenimi gören öğrencilerimize milli ve manevi değerlerimizi kazandırmak amacıyla çeşitli faaliyetler düzenliyoruz. Bu kapsamda sabah namazı buluşmaları düzenliyoruz. İlk olarak Merkez İmam Hatip Ortaokulu Mescidinde sabah namazı buluşması düzenledik. Ardından Taşçıoğlu Camiinde iki defa düzenledik. Bu hafta ise Çaykur Ziraat Camiinde Sabah namazında gençlerle bir araya geldik. Buluşmalarımızın farklı Camilerde olmasına özen gösteriyoruz. Bu vesileyle öğrencilerimiz cami cemaatiyle tanışıp kaynaşma fırsatı da buluyor. Buluşmalarımızda hem cemaatimizle birlikte sabah namazını eda ediyoruz hem de hep birlikte dualar edip ardından kahvaltımızı yapıyoruz. Bir sonraki sabah namazı buluşmamız Merkez Şeyh camiinde düzenlenecek olup halkımızı da davet ediyorum.” dedi.

Programın sonunda Rize İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Zeki Kuvel'in koordinatörlüğünde genç hafızlarla halı saha futbol etkinliği düzenlendi.

 

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK