RİZE HABER
Giriş Tarihi : 09-01-2023 20:15

Rize’de Diyanet yayınları ilgiyle okunuyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, toplumu din konusunda aydınlatma görevini yerine getirmesinde en önemli imkânlarından biri de yayın hizmetleridir. Diyanet İşleri Başkanlığı, günümüzün dinî yayın ihtiyacını dikkate alarak ve çağdaş yayıncılık ilkelerini de göz önünde bulundurarak yayın hizmetlerini yürütmeye devam ediyor.

Rize’de Diyanet yayınları ilgiyle okunuyor

Sahih dini bilgilerin yer aldığı süreli yayınların din eğitimine sağladığı katkının önemine değinen İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Rize olarak Diyanet yayınlarının geniş kitlelere ulaştırılması noktasında gayret gösterdiklerini dile getirdi.
Diyanet yayınlarının Rize’de ilgiyle takip edildiğini ifade eden Müftü Çakmakçı, ‘Bir insanın hidayetine vesile olmak, dünya ve dünyanın içindeki her şeye sahip olmaktan daha değerlidir.’ hadis-i şerifini hatırlatarak “Bizim medeniyetimiz kitap medeniyetidir, kitapla ayağa kalkan bir medeniyettir. Toplumu din konusunda aydınlatmak ve dini konularda rehberlik yapmak sorumluluğunu üstlenmiş bir kurumun mensupları olarak kitap okumaya önem veriyor, düzenlediğimiz programlarla dergilerimizi okuyor, okutuyor ve yorumlayarak tahlilini yapıyoruz. Başkanlığımızın televizyon, dijital, radyo, kitap, dergi ve benzeri bütün yayınlarını toplumun her kesimiyle buluşturmaya çalışıyoruz. Personelimize ve halkımıza yönelik 4 yıl önce başlattığımız dergi abonelik kampanyasını her yıl devam ettiriyoruz. Hayırsever insanların katkılarıyla yapılan aboneliklerle dergilerimizin okullarda ve cezaevinde okunmasını sağlıyoruz. Okul öncesi Cim dergisini 4-6 yaş miniklere, Çocuk dergisini ilk ve ortaokul öğrencilerine, Geçerken dergisini de lise dengi okullardaki genç öğrencilerimize ulaştırıyor, Aile dergimizin de evlerde okunmasını sağlıyoruz. Esnaf ziyaretleri gerçekleştirirken imkanlar ölçüsünde dergilerimizden ve diğer yayınlarımızdan hediye ediyoruz. Bu hizmetlerle insanımızın manevi dünyasını geliştirip iç huzurunun sağlanması, ahlaki yaşantısını güzelleştirmesi, toplumumuzun birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını daha da geliştirip huzur ve dayanışma içerisinde hayat sürmesini hedefliyoruz.” dedi.
Çakmakçı, “Diyanet yayınlarından süreli yayınlarımız olan dergilerimize abone olarak destekte bulunan Rize Valisi Kemal Çeber’e, Belediye Başkanı Rahmi Metin’e, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı İbrahim Turgut’a, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, esnaflarımıza, vatandaşlarımıza, özellikle yayınlarımızın halkımıza ulaştırılması noktasında özveriyle çalışan personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK