RİZE HABER
Giriş Tarihi : 30-05-2023 00:15

Rize'de Din Görevlilerinden Çay Sokağı Projesi'ne Anlamlı Bağış

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ilk anından itibaren seferber olan Rize’de hayata geçirilen “Çay Sokağı” projesi vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken din görevlileri de kampanyaya destekte bulundu.

Rize'de Din Görevlilerinden Çay Sokağı Projesi'ne Anlamlı Bağış

Deprem bölgesine kalıcı konutların yapılması için Rize Valiliği öncülüğünde Çaykur Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde başlatılan “Çay Sokağı” projesine kamudan ilk destek paydaş kurum olan Rize Müftülüğüne bağlı din görevlilerinden geldi. Rize’de görev yapan din görevlileri Cuma günü yapılan vaazlarda proje hakkında bilgilendirmede bulunurken ilk bağışı da kendileri yaptı. Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, din görevlilerinin aralarında topladıkları bağışı Vali Yardımcısı Gülhani Ozan Sarı’ya teslim etti

 

İl Müftüsü Naci Çakmakçı projeye destek hakkında yaptığı açıklamada, “Millet olarak hepimizin ciğerini dağlayan çok büyük depremlerle sarsıldık. Ateş sadece düştüğü yeri değil hepimizin yüreğini yaktı. Geçmişte olduğu gibi yaşadığımız bu felakette de imanımızın gereği olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik şuuruyla hareket ettik. Birbirimizin umudu, birbirimizin yaşama sevinci olduk Depremden etkilenen her bir kardeşimizin yüreğine dokunmaya, gözyaşlarını silmeye çalıştık. Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor: ‘Elbette her zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Muhakkak her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır.’ Biliyoruz ki her türlü zorluğu omuz omuza, gönül gönüle aşan aziz milletimiz, sahip olduğu basiret ve feraseti, Rabbimizin rahmet ve inayeti, devletimizin kudret ve gayretiyle yine yaralarını saracaktır inşallah." dedi.

Çay bağışı ve nakdi yardımlarla deprem bölgesinde Rize adına kalıcı konutlar inşa edileceğini kaydeden Müftü Çakmakçı, "Depremden etkilenen kardeşlerimizin yaralarını sarmak için pek çok yardım kampanyalarına şahit olduk. İlimizde de ilk günden itibaren hep birlikte maddi ve manevi tüm imkânlarımızı sefer ettik. İyilikte öncü olan ilimiz tek yürek, yekvucüt olup depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmaya devam ediyor. Bu vesileyle Valiliğimizin himayelerinde Çaykur Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde ülkemizde ilk ve tek olarak halkımızın tamamının katılabileceği 'Çay Sokağı' projesinde çayımızla depremzede kardeşlerimize umut oluyoruz. 2023 yılı yaş çay sezonu boyunca çay müstahsillerimiz ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılacak çay bağışı ve nakdi yardımlarla deprem bölgesinde ilimiz adına kalıcı konutlar inşa edilecek. Bu kapsamda, ilimiz geneli çay alım yerlerinde çay eksperlerimiz tarafından çay müstahsillerimizin muvafakatları ile bağışları alınacaktır. Ayrıca nakdi bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız ise Valiliğimizin açmış olduğu banka hesabına bağış yapabilecektir." diye konuştu.

İl Müftüsü Çakmakçı, il ve ilçe müftülükleri olarak projeye destek olmak üzere azami gayret içerisinde bulunduklarını kaydederek şöyle konuştu: "Din görevlilerimiz aracılığı ile proje kapsamında halkımızı bilgilendiriyoruz. Vali Yardımcımız Gülhani Ozan Sarı, iki oturum halinde gerçekleştirdiğimiz Mayıs ayı aylık personel toplantısında proje hakkında personelimizle istişarelerde bulundu. Din görevlilerimizin kendi aralarında toplamış oldukları bağışları Vali Yardımcımız Gülhani Ozan Sarı'ya teslim ettik. Bu anlamlı kampanyada da her zaman olduğu gibi hayırsever halkımızın desteklerinizi bekliyoruz.”

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK