RİZE HABER
Giriş Tarihi : 08-09-2023 23:46

RİZE’DE DENİZE GİRİLEBİLECEK ALANLAR GÜNCELLENDİ.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından birey ve toplum sağlığının korunması amacıyla geliştirdiği Yüzme Takip Sistemi ile Rize’de 15 plajın suyu takibe alındı.

RİZE’DE DENİZE GİRİLEBİLECEK ALANLAR GÜNCELLENDİ.

Rize’de denize girilebilecek yerlere ait yüzme analiz sonuçlarının Sağlık Bakanlığınca hazırlanan ve aktif olarak kullanılan http://yuzme.saglik.gov.tr adresinden halka duyurulmakta, otomatik olarak izlenmekte ve değerlendirilme yapılabilmektedir.

Rize Sağlık Müdürlüğümüz tarafından belirlenen takvime göre 2023 yılı yüzme sezonu boyunca yüzme alanlarından 15 günde bir su numuneleri alınmakta ve Rize Halk Sağlığı Laboratuvarlarında bakteriyolojik analizleri yaptırılmaktadır.

Rize’de 15 plajın suyunu takip eden sistemin tüm noktalarda su seviyesini mükemmel ve iyi olarak nitelendirmektedir. Yüzme Suyu Takip Sisteminden yüzme alanlarının; yüzme suyu analiz sonuçlarına, suyun kalitesine, yüzme alanının sahip olduğu imkânlara, yüzme alanına ait fotoğraflara, yüzme alanına ulaşım güzergâhına ve yüzme alanına en yakın sağlık kuruluşuna vb. güncel verilere, vatandaşlar erişebilirler.

 

Halk sağlığının korunması amacıyla ilimizin ve tüm Türkiye’nin yüzme alanlarına ait izleme sonuçları http://yuzme.saglik.gov.tr web adresinden vatandaşlarımızca da takip edilebilecektir.

 Rize genelinde denize girilebilecek yerler;

1.Fındıklı Kıyıcık Aile Plajı

2.Fındıklı Aksu Mah. Liman Batısı Plajı

3 Fındıklı Merkez Buket Aile Plajı

4.Fındıklı Viçe Aile Plajı

5.Ardeşen Karaoğlu Plajı

6.Ardeşen Işıklı Yeniay Aile Plajı

7.Ardeşen Bel. Barış Mah. Bayan Plajı

8.Pazar Hamidiye Plajı

9.Çayeli Halk Plajı

10.Çayeli Limanköy Aile Plajı

11.Çayeli Saklıbahçe Plajı

12.Merkez Rize Bel. Alipaşa Plajı

13.Merekez Rize Bel. Sosyal Tesisleri Alipaşa Bayan Plajı

14.İyidere Sarayköy Plajı

15.İyidere Yalıköy Kalkavanlar Aile Plajı

rize-plaj-yerleri.jpeg

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK