RİZE HABER
Giriş Tarihi : 01-06-2023 00:01

RİZE’DE DE 31 MAYIS GÜNÜ “DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ” NE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN AMACA YÖNELİK İZMARİT TOPLAMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İyidere ve Fındıklı ilçelerinde izmarit toplama etkinliği düzenlenerek sigaranın insan sağlığına verdiği olumsuz etkisine ve çevre kirliliğine de sebep olduğuna dikkat çekildi.

 RİZE’DE DE 31 MAYIS GÜNÜ “DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ” NE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN AMACA YÖNELİK İZMARİT TOPLAMA ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İyidere de gerçekleştirilen etkinliklere, İyidere Kaymakamı Hasan Musab Okatan, İyidere Mukaddes Kalkavan İlçe Devlet Hastanesi Müdürü Semra Düşünsel, kurum temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile düzenlendi.

Merkeze bağlı Sahil Camisi önünde açılan stant çalışmasında karbonmonoksit cihazı ile ölçüm yapılarak, sigara kullanan ve yüksek risk altında bulunan vatandaşlar sigara bırakma polikliniklerine ve ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattına yönlendirildi. Ayrıca il genelinde yapılan eğitim, etkinlik, stant çalışması ve 4207 sayılı kanun kapsamında rutin gerçekleştirilen denetimlerde vatandaşlara broşür dağıtılarak bilinçlendirme faaliyetlerinde bulunuldu.

Etkinlikler kapsamında Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe yaptığı açıklamalarda, sigaranın insan sağlığı üzerinde vermiş olduğu tahribatlara ve çevre kirliliğine vurgu yaparak sadece etkinlikler yapılmasının yeterli olmayacağını, beklenen etkinin yaratılabilmesi için ülke genelinin tüm kurum ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği içinde hareket ederek topyekûn bir mücadele vererek bu illetten gençlerimizi ve vatandaşlarımızı koruyabileceğimizi dile getirdi.

Medyatik bir takım söylemlerle istenilen hedefe ulaşılamayacağını da ifade eden Tepe, ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı ve ALO 184 Tütün İhbar Hattı hakkında vatandaşlarımızı daha çok bilgilendirmeye yönelik çalışmaların ön planda tutulması gerektiğini söyledi. Ayrıca etkinlikler kapsamında açılan stantlarda sigaranın zararları, ilimizde faaliyet gösteren Sigara Bırakma Polikliniklerinin tanıtımı ile özellikle işletmelerin kapalı alanlarında tütün kullanımı durumunda vatandaşların ihbar hattını araması yâda mobil uygulama olan Yeşil Detektörün kullanımının yaygınlaşmasının önemine dikkat çekti.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK