RİZE HABER
Giriş Tarihi : 26-09-2022 20:31

Rize’de Berber, Kuaför ve Güzellik Salonları Salı Günü kapalı!

Rize’de 1 Ekim’den itibaren erkek berberleri ve güzellik salonlarının pazar günleri, kadın kuaförlerinin ise salı günü kapalı olacağı öğrenildi.

Rize’de Berber, Kuaför ve Güzellik Salonları Salı Günü kapalı!

Rize Berberler, Kuaförler, Güzellik Uzmanları İşletmecileri Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odası Başkanı Mustafa Gündoğan, Ticaret Bakanlığı’nın 1 Ekim 2022'den itibaren uygulanmak üzere, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar aldığı hatırlatmasında bulunarak bu karar kapsamında Rize il genelinde erkek berberleri ve güzellik salonlarının pazar günleri, kadın kuaförlerinin ise salı günü kapalı olacağını açıkladı.

Başkan Gündoğan, Ticaret Bakanlığının, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla 81 il valiliğine gönderdiği karara göre, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın hangi günü kapalı olacağı, sektör temsilcisi meslek kuruluşlarının görüşleri alınmak suretiyle, her ilin kendi dinamikleri içinde valiler tarafından belirlenecek olması dolayısıyla Rize ve ilçelerinde belirlenen kapalı olacak günleri Rize Valiliği’nin onayına sunduklarını ve Valiliğin 19.09.2022 tarihli onayıyla Rize ve ilçelerinde  1 Ekim 2022 tarihinden itibaren erkek berberleri ve güzellik salonlarının pazar günleri, kadın kuaförlerinin ise salı günü izin yapacaklarını belirtti.

Kentte ilk uygulamanın 2 Ekim Pazar günü erkek berberleri ve güzellik salonları için uygulanacağını kaydeden Gündoğan, 4 Ekim salı günü de kadın kuaförlerinin uygulamaya geçeceklerini ifade etti.

Gündoğan, nöbetçi berber yada nöbetçi kuaför uygulamasına gidilmeyeceğini ifade ederek meslek gruplarının ve vatandaşların randevularını buna göre oluşturmaları gerektiğini söyledi.

Gündoğan, alınan kararla berber, kuaför ve güzellik salonu işletmeci ve çalışanlarına haftanın bir günü dinlenme ve sosyalleşme imkanı tanındığını, bu sayede zihin ve beden sağlıklarının korunmasına, motivasyon, performans ve hizmet kalitesinin artmasına ve daha da önemlisi aile bağları ile toplumsal bağların güçlenmesine katkı sağlanmasının amaçlandığını vurguladı.

Kapatma kararının herhangi bir ayrım gözetilmeksizin tüm işletmeler için eşit şekilde uygulanacağını ifade eden Gündoğan, böylece haksız rekabetin oluşması ve işletmelerin ekonomik kayba uğramalarının da engellendiğini kaydetti.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK