RİZE HABER
Giriş Tarihi : 16-08-2023 21:11

Rize’de Belediye İşçisinin Maaşı 25 Bin TL'ye Yükseltildi. 8 Bin TL Sosyal Yardım Eklendi

Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Belde Belediyesinde ek protokol görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Rize’de Belediye İşçisinin Maaşı 25 Bin TL'ye Yükseltildi. 8 Bin TL Sosyal Yardım Eklendi

Büyükköy Belde Belediye Başkanlığı ve Büyükköy Belde Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Hizmet-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden ve anlaşma ile tamamlanan ek protokole göre işçi maaşları 25 bin liraya yükseltildi ve işçilere 8 bin lira sosyal yardım eklendi

Büyükköy Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen imza töreninde ek protokol Belediye Başkanı Hamza Saruhan ile Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca tarafından imza altına alındı. Buna göre, ikramiye hariç kadrolu işçilerin aylık ücretleri 25 bin liraya, şirket çalışanı işçilerin aylık ücretleri ise 24 bin liraya yükseltildi. Ayrıca, işçilerin yemek yardımı 150 liraya yükseltildi ve ek protokolle birlikte kadrolu işçilere 8 bin lira, şirkette çalışan işçilere 4 bin lira sosyal yardım eklendi.

Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, belediyenin imkanları doğrultusunda çalışanlarına en iyi ücreti ve sosyal hakları vermeye çalıştıklarını belirterek, protokolün tüm taraflara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Hizmet-İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca ise işçilerin kazanımları dolayısıyla Başkan Saruhan’a teşekkür ederek, ek protokolün emekçi kardeşleri ile ailelerine hayırlı olmasını diledi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK