RİZE HABER
Giriş Tarihi : 06-08-2023 11:19

RİZE ZIRAAT ODASINDA BİR İLK

Rize Ziraat Odasının Proje sahasında yapılan uygulama, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı ve Akdeniz Üniversitesi ile koordineli olarak gerçekleştirildi.

RİZE ZIRAAT ODASINDA BİR İLK

‘DRONLA’ gübreleme ile ilgili bir konuşma yapan Rize  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr  Mustafa Akbulut şu ifadelere yer verdi.

‘FARKLI EKİPMANLARI DENEME İMKÂNI BULDUK’
Bugün burada Çay İhtisaslaşma kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar arasında yer alan Çayda ‘Mekanizasyon’  anlamında farklı  ekipmanları deneme imkanı buluyoruz.
Bu konuda bölgemizde deneyeceğimiz  ‘DRONLA’ gübreleme çalışması kapsamında nasıl bir yol izleyeceğimizi  görmüş olacağız. Bu konuda bizlerle beraber olan Akdeniz üniversitesinden  Prof.Dr. Murat Çanakçı ve Prof.Dr. Mehmet Topakçı  bizlere eşlik edip gerekli bilgileri alıyorlar. bizlerde inşallah bu konuda başarılı olacağımıza inanıyorum , dedi.
 Ayrıca bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve kendisiyle bu konularda iş birliği içinde çalıştığımız Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan’a teşekkür ediyorum,’’ ifadelerini kullandı.
Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Aslan yapılan çalışmayla ilgili şunları söyledi

‘PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK’
Bilindiği gibi daha önceleri bölgemizde ‘DRONLA’ sıvı gübreleme yapılmıştı lakin tam olarak  başarı elde edilememişti. Bizlerde bugün burada Mülkiyeti Odamıza ait olan 15 dönümlük sera ve proje alanında bir deneme yapacağız. Bu denemeyi, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Akbulut ve Akdeniz Üniversitesinden Prof.Dr. Murat Çanakçı ve Prof.Dr. Mehmet Topakçı  bizlere eşlik edecek.  Havadan çay tarlası üzerine ‘DRONLA’ 25.5.10 gübre diye adlandırılan gübreyi vermiş olacağız. Hedefimiz , Çay tarımında işçiliği en aza indirmek. Bu konuda Ziraat Odası olarak elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz, ’şeklinde konuştu.


YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK