RİZE HABER
Giriş Tarihi : 23-02-2024 22:09

RİZE KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

Rize Belediyesi ve Rize Valiliği tarafından Sahil Açık Otopark alanında 23 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan Rize Kitap Fuarı, düzenlenen programla kapılarını açtı.

RİZE KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

Açılış törenine Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve eşi Zeynep Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve eşi Fatma Metin, Ankara Bilim Üniversitesi Mütevelli Başkanı Cemalettin Kömürcü, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin konuşmasında, “Uzun yıllardır böyle bir kitap fuarı düşüncemizde vardı. Sayın valimle paylaştığımız zaman da destek verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Biz kentsel dönüşümler, millet bahçesi, sokak sağlıklaştırmaları yapıyoruz. Alt yapı üst yapıda bir sürü işler yaptık ve yapacağız. Ama bunların yanında bir eğitimci kimliğiyle de çocuklarımız ve gençlerimizin geleceği için ve okumaları için daha fazla yatırım yapmamız lazım. 10 günlük fuar süresince yaklaşık 70-80 tane söyleşi olacak. Yazarlarımız gelecek. 100’ün üzerinde yayın evi on binlerce kitap ve 400-500’e yakın etkinlik olacak bu 10 günlük süre içerisinde.” dedi.


Rize Valisi İhsan Selim Baydaş konuşmasında, “Bu konu ilk defa belediye başkanımızla birlikte gençlerle buluşmamızda gündeme geldi. Başkanımız orada böyle bir fuar hazırlığımızın olduğunu gençlere ifade etti. Bu bulunduğumuz alanda bir GastroRize yapılırken belediye başkanımız 13.’sünü, 23.’sünü yaparken bunun nasıl bir etki doğurduğunu göreceğiz demişti.

 Biz de bunun 5.’sini veya 10.’sunu yapınca Türkiye’nin kitap fuarı listesinin önemli bir köşe taşı olduğunu, İstanbul, Ankara kitap fuarlarının bir devamı olduğunu gördüğümüzde hem şehrimiz için hem bölgemiz için ne anlam ifade ettiğini o zaman görmüş olacağız. Evlatlarımızı gençlerimizi kitaplarla buluşturmamız lazım.” dedi. 


Ankara Bilim Üniversitesi Mütevelli Başkanı Cemalettin Kömürcü konuşmasında, kitap fuarının düzenlenmesi için çaba sarf eden başta Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin olmak üzere herkese teşekkürlerini sundu.


Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri kitap stantlarını ziyaret etti. Yazarlar ve okuyucularla buluşuldu. 
Kitap fuarı Rize Merkez Sahil Açık Otopark’ta (Çay çarşısı yanı) 3 Mart’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK