RİZE HABER
Giriş Tarihi : 11-10-2023 18:26

Rize Emniyeti 2 Ayda 2 Bin 600'ü Aşkın Kişiyi Bilgilendirdi

Rize İl Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede önleyici faaliyetler kapsamında narkorehber, en iyi narkotik polisi anne, narkogençlik, met fotoblok ve narkonokta faaliyeti kapsamında 2 bin 600’ü aşkın vatandaşı bilgilendirdi.

Rize Emniyeti 2 Ayda 2 Bin 600'ü Aşkın Kişiyi Bilgilendirdi

Rize İl Emniyet Müdürlüğü, kentte uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile her türlü mücadeleyi sürdürüyor. Uyuşturucu ve uyuşturucu madde satıcıları ile kullanıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarla zehir satıcılarına nefes aldırmayan ve onları adalete teslim eden İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, önleyici faaliyetler kapsamında da çalışmalarını sürdürüyor. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede önleme faaliyetleri kapsamında en iyi narkotik polisi anne, narkogençlik, narkorehber, met fotoblok ve narkonokta faaliyetleri düzenleniyor.

Bu kapsamda kentte vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda narkonokta standı açılarak vatandaşlar bilgilendirilirken son iki ay içerisinde yapılan 6 faaliyette 1350 kişiye bilgilendirici el broşürü dağıtıldı. Narkorehber, en iyi narkotik polisi anne, narkogençlik, met fotoblok faaliyetleri kapsamında ise son iki ay içerisinde yapılan 21 faaliyette 515’i anne olmak üzere 1264 katılımcıya bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla eğitim verildi.

Eğitimlerin belirlenen program dahilinde devam edeceği ve kentte uyuşturucu ve madde bağımlılığını önlemeye yönelik çalışmaların devam edeceği belirtildi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK