RİZE HABER
Giriş Tarihi : 16-06-2023 17:09

RİZE DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ EVDE BAKIM BİRİMİ EŞLİĞİNDE HASTALARI ZİYARET ETTİ HAYIR DUALARINI ALDI

Evde bakım biriminden hastası için doktor talep eden hasta yakını evlerine gelen doktorun Rize Devlet Hastanesi Başhekimi olduğunu görünce evde aldıkları sağlık hizmetinden olan memnuniyetlerini dile getirdiler.“Evde bakım hizmetleri birimi” bu kez muayene başhekim ve beraberindeki heyet ile gitti.

RİZE DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ EVDE BAKIM BİRİMİ EŞLİĞİNDE HASTALARI ZİYARET ETTİ HAYIR DUALARINI ALDI

Rize Devlet Hastanesi Başhekimi dün  “Evde bakım hizmetleri birimi”ne gelen çağrılara bizzat  kendisi başhekim yardımcıları ve ilgili görevliler ile beraber ziyarete gidip muayne etti.

Hasta yakınları ve hastalar bu ziyaretten olan memnuniyetlerini dile getirdiler . hasta yakınları evde devamlı yatakta hasta ile ilgilenirken ne gibi zorluklar ile karşılastıklarını ve evde bakım hizmetinin nasıl yardımcı olduğu konusunda yaşadıklarını anlattılar.

Rize Devlet Hastanesi Başhekimi  Dr.Öğr.Üyesi ŞABAN ERGENE konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu;

Rize devlet hastanesi “Evde bakım hizmetleri birimi” olarak ; Evde bakım ekip doktorumuz ve sağlık çalışanlarımız  , başhekim yardımcılarımız ile hastalarımızı evlerinde ziyaret ettik.  
Evde bakım hizmetlerinin kuruluş gayesi Hastanın evde günlük yaşam aktivitelerinin devam ettirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesini sağlamaktır.

Hastanın gereken tedavi ve bakımının kendi ev ortamında yapılması hastane ortamında yaşadığı stresin ortadan kalkmasını sağlar. Hastane enfeksiyonları riskini azaltır.
Sahada bizler Yöneticiler  olarak Hastalarımıza şifalar diledik ve dualarını aldık. Hasta yakınlarının özellikle bu hastaların bakımında ne gibi zorluklar çektiği ve bizim nasıl yardımcı olacağımız hakkında karşılıklı bilgi sahibi olduk.Allah şifa versin inşallah 

30 Yılı aşkın süredir evde annesini yatakta bakan Nur hanım ise , yatakta devamlı yatan bir hastanın vucudu hassaslaşıyor ,dokunurken bile dikkat ediyoruz ,kaldı ki her hasta olduğunda hastaneye gitmek ev ortamından uzaklaştırmak zor oluyor ve enfeksyon oluşabiliyor. bu anlamda evde bakım hizmeti gerçek anlamda bir kurtarıcı .hastamız ev ortamında muayne oluyor tahlili alınıyor ,gerekirse serumu takılıyor ,son çare hastaneye gidiyoruz .hizmetten çok memnunuz .ayrıca bugün hastanemiz başhekimin evmizde hastamızda ilgilenmeside moral motivasyon olarak bize çok iyi geldi diyerek teşekkürlerini dile getirdi.

Haber : Yasemin Özçelik

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK