RİZE HABER
Giriş Tarihi : 05-06-2023 19:13

Rize CHP Kadın Kolları Eski Başkanı Nurdan Ardal: 'Parti İçerisinde Ötekileştirildim'

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Eski Başkanı Nurdan Ardal yaptığı yazılı açıklamada görevden nasıl alındığını açıkladı.

Rize CHP Kadın Kolları Eski Başkanı Nurdan Ardal: 'Parti İçerisinde Ötekileştirildim'

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Eski Başkanı Nurdan Ardal  yazılı açıklamasında:  "14 Kasım 2022’de Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Kadın Kolları Başkanı olarak atandım. O tarihten itibaren oluşturduğum yönetim kurulu ille birlikte partiye geniş halk kesimlerinden kadınları kazandırmaya çalıştım. Tüm ilçe kadın kolları ile koordineli şekilde yürüttüğümüz çalışmalarımızın vatandaşlar tarafından dikkat çektiğini ve takdirle karşılandığını gördük. Emeklerimizin karşılığı meyvelerini vermeye başlamış, daha fazla kadın partimize katılmıştır. Çalışmalarımız, başta il başkanı ve yönetim kurulu olmak üzere tüm kademelerden takdir almıştır."


"Partimizin kadın kolları daha fazla kadının karar süreçlerinde yer alması için seçimlerde kadın adayı sayısını artırmaya çalışmakta, aday adayı olan kadınları desteklemektedir. 14 Mayıs 2023 tarihinde seçim kararı alınması ile hem kendi çevremden hem vatandaşlardan aldığım izlenim doğrultusunda partime aday adaylığı başvurusunda bulunduktan sonra il başkanlığındaki arkadaşlarımın bana tavır aldıklarını üzülerek müşahade ettim. Sadece bana değil, partimize aday adaylığı başvurusunda bulunan diğerlerine de benzeri tavır takınıldığı ve aday adayları içerisinde ayrımcılık yapıldığı Rize kamuoyunun bilgisindedir."

ADAY ADAYLIĞIMI AÇIKLADIKDAN SONRA PARTİDE ÖTEKİLEŞTİRİLDİM


Başkan Ardan Milletvekili aday adayı oldukdan sonra Partisinden ötekileştirildiğini ifade ederek: "Aday adaylığımı açıkladıktan sonra parti içerisinde ötekileştirildim, mobbinge maruz kaldım. Nihayetinde 13 Mayıs 2023 tarihli tek elden hazırlanmış bir istifa dilekçesine 7 yönetim kurulu üyesinin imza attırılması ile kadın kolları başkanlığından düşürüldüm. Yani, Genel Başkanımızdan başlayarak, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, gençlik ve kadın kolları genel başkanımız ile yönetim kurulları, parti yöneticilerimiz, üyelerimiz ve seçmenlerimiz, ayrıca ittifak ortağı partilerin her kademedeki yöneticileri bir gün sonraki seçimi kazanmak için canla başla mücadele ederken, partimizin il örgütü içerisindeki bir klik, il kadın kolları başkanının yönetimini istifa ettirmekle meşgul imiş!" diye konuştu.

İSTİFA DİLEKÇELERİ SEÇİMDEN 1 GÜN ÖNCE VERİLMİŞ


Seçim çalışmaları kapsamında Rize'den Millevekli olarak seçilen Tahsin Ocakli ile birlikte sahada aktif olarak yer alması istifa dilekçelerinde yer aldığını söyleyen CHP Kadın Kolları Eski Başkanı Nurdan Ardal: "13 Mayıs 2023 tarihli dilekçelerde; milletvekili adayımızla birlikte seçim çalışmalarında aktif olarak yer almam, istifa gerekçesi olarak ifade edilmektedir. İl Kadın Kolları Başkanı olarak, aday adayı olarak başvurduğum partim kimi aday göstermişse elbette ki kampanyada tüm enerjimle çalışacaktım, başka türlüsü düşünülemez bile. En azından ben düşünemem! Seçim çalışmalarına gölge düşürmemek adına kamuoyuna bu olumsuzluğu yansıtmadım, 28 Mayıs’taki ikinci tur seçimine kadar tüm gücümle bir oy daha fazla nasıl alabiliriz diye çalışmalarımı sürdürdüm. Nihayetinde 30 Mayıs 2023 tarihinde Kadın Kolları Genel Merkezimizin tebliği ile kadın kolları il başkanlığından düşürüldüğümü öğrendim. Ben ve ekip arkadaşlarım, partimiz için gece gündüz çalışırken, böyle bir kumpasla görevden el çektirilmem beni fazlaca üzmüş olsa da mücadele azmimden hiçbir şey eksiltmemiştir. Gerek partililerimizden ve gerekse siyaset dışındaki vatandaşlardan aldığımız olumlu tepkiler, bize daha fazla mücadele sorumluluğu yüklemektedir. Parti örgütü içerisindeki küçük bir azınlığın kumpası ile partime küsecek, ayrılacak ve mücadeleden vazgeçecek değilim." dedi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK