RİZE HABER
Giriş Tarihi : 16-01-2024 22:24

Rize Belediyesi, şehirdeki kadınları desteklemeye yönelik projelerine bir yenisini ekledi.

RİZE BELEDİYESİ TARAFINDAN DAHA ÖNCE ŞEHRİMİZDE 4 FARKLI BÖLGEDE HAYATA GEÇİRİLEN KADIN KÜLTÜR MERKEZLERİNİN BİR YENİSİ CAMİÖNÜ MAHALLESİNDE HİZMETE AÇILDI

Rize Belediyesi, şehirdeki kadınları desteklemeye yönelik projelerine bir yenisini ekledi.

Rize Belediyesi, şehirdeki kadınları desteklemeye yönelik projelerine bir yenisini ekledi. Camiönü Mahallesinde hizmete açılan "Rize Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi Meslek Edinme Kursu", ev hanımlarına ekonomik bağımsızlık ve mesleki beceri kazanma fırsatı sunuyor.

rizem.jpg

Bu merkez, bölgede yaşayan ev hanımlarının el becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyan "Meslek Edinme Kursu" ile dikkat çekiyor. Uzman eğitmenler eşliğinde düzenlenen kurslar, el sanatları, hediyelik eşya ve tekstil ürünlerinin üretimiyle ilgili pratik bilgiler sunarak kadınların kendi ekonomilerine katkı sağlamalarını hedefliyor.

rize-beldiyesi-1.jpeg

Açılış törenine Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Burak Ak, AK Parti Rize Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin ve diğer il protokolü üyeleri katıldı. Programda, Rize Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar da yer aldı.

rize-beldiyesi-12.jpeg

Kadın Koordinasyon Merkezi, 7 adet derslikte El Nakışı, Takı Tasarımı, Sepet Örücülüğü, Deri Tasarımı, Ahşap Yakma, Rölyef, Resim, Tığ ve Şiş Örücülüğü, Tezhip gibi farklı branşlarda hizmet verecek. Bu sayede yaklaşık 200 kadın kursiyer, kendi becerilerini geliştirme ve yeni yetenekler keşfetme şansına sahip olacak.

rize-beldiyesi-14.jpeg

Açılışın ardından yapılan kurdele kesimi sonrasında, Camiönü Mahallesi Kadın Koordinasyon Merkezi Meslek Edinme Kursu'nun derslikleri gezildi ve kursiyerlerin ürettiği ürünler incelendi. Bu yeni merkez, şehirdeki kadınların güçlenmesine ve ekonomik anlamda daha bağımsız hale gelmelerine katkı sağlamaya devam ediyor.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK