RİZE HABER
Giriş Tarihi : 04-07-2023 00:07

Rize Belediye Bloklarının Hak Sahiplerine Teslimi Başladı

-Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin kentsel dönüşüm kapsamında yapılan iş yerlerinin hak sahiplerine teslim edilmeye başlandığını belirterek “ Birçoğu tamamlandı, tamamlanan iş yerlerini hak sahiplerine teslim ediyoruz. Bir veya 1,5 ay içinde hepsi faaliyete geçecek” dedi.

Rize Belediye Bloklarının Hak Sahiplerine Teslimi Başladı

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılan iş yerlerinin hak sahiplerine teslim edilmeye başlandığını duyurdu. Belediye blokları olarak bilinen bu iş yerlerinin birçoğunun tamamlandığını belirten Metin, tamamlanan iş yerlerinin hak sahiplerine teslim edilerek bir veya 1,5 ay içinde hepsinin faaliyete geçirileceğini söyledi.

Rize şehir merkezinde kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan belediye blokları, bir yılda tamamlanması planlanmasına rağmen sürenin uzamasıyla birlikte iş yerlerinin hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Bu iş yerleri, hizmet sürelerini tamamlamış ve riskli binalar olarak belirlenmiş olup, TOKİ tarafından kentsel dönüşüm projesine dahil edilmişti. İnşaatlar, fore kazık sistemiyle başlatılmış ve son aşamaya gelinmiş durumdadır.

Belediye Başkanı Rahmi Metin, Belediye bloklarının yüzde 99 oranında tamamlandığını belirterek, tamamlanan iş yerlerinin hak sahiplerine teslim edildiğini ifade etti. İş yerleri sahipleri, iç dizayn ve düzenleme çalışmalarına başlamış durumdadır. Bazı iş yerlerinin son aşamaya geldiğini ve en geç bir veya 1,5 ay içinde teslim edileceğini belirten Metin, şu anda taşınma aşamasında olan iş yerleri olduğunu da aktardı. Belediye olarak çevre düzenlemelerini tamamlama çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Rahmi Metin, 8 blok inşaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti ve ofis kısımlarının tamamlandığını açıkladı. İş yerlerinde son rötuşlar yapıldığını dile getiren Metin, kısa süre içinde tüm iş yerlerinin tamamlanacağını vurguladı. Bazı iş yerlerinin kiraya verileceğini, bazı esnafların ise iş yerlerini açmak için taşınmaya başladığını belirtti

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK