RİZE HABER
Giriş Tarihi : 16-12-2023 14:21

Rize - Artvin Havalimanının Başarısı Trabzon Medyasını Rahatsiz Ettiki Köpek Haberleriyle Havaalanını Kötü Gösterme Çabası İçine Girdiler

Trabzon medyasında ağız birliği yapmışçasına eski bir görüntü üzerine Rize Artvin Havalimanına köpek yakışmıyor adı altında haber servis edilmeye başladı. Üstelik Haberi Rizeli bir gazeteci adıyla yayınladılar.

Rize - Artvin Havalimanının Başarısı Trabzon Medyasını Rahatsiz Ettiki Köpek Haberleriyle Havaalanını Kötü Gösterme Çabası İçine Girdiler

HABERDE SERVİS EDİLEN RESİM 

HAVALİMANI BOŞ KALDI HABERİ 

 

ŞİMDİ BİLMEYENLER İÇİN YENİ KURULMASINA RAĞMEN , TÜM OLUMSUZ FİYAT POLİTİKASINA RAĞMEN RİZE - ARTVİN HAVALİMANIN SON 1 YILDA ULAŞTIĞI BAŞARIYI GÖSTEREN BİLGİYİ SİZLER İÇİN DERLEDİK.


BÜYÜKŞEHİR OLMAYAN VE 1 MİLYON YOLCUYA ULAŞAN İLK HAVALİMANI
Ülkemizin en özel havalimanlarından biri olan ve her geçen gün yeni bir özelliğe kavuşan Rize Artvin Havalimanı yeni bir rekora daha imza atmaya hazırlanıyor. Ülkemizde büyükşehir olmayan bir il, ilk kez 1 yıl içerisinde 1 milyon sayısına ulaşıyor. Bugüne kadar eşine rastlanmayan bu özel durumun ev sahibi Rize-Artvin havalimanı. 


14 mayıs 2022 tarihinde hizmete açılan ve henüz 2. Yılını doldurmayan Rize Artvin havalimanı bu başarıya az sayıda uçuş sayısına rağmen ulaşarak ne kadar doğru bir yatırım olduğunu bir kez daha ispatlamış oldu.


Her gün Sadece İstanbul ve Ankara’ya, haftada 2 kez de İzmir’e direkt uçuşu olan Rize Artvin havalimanı, büyükşehir olmayan iller arasında 1 yılda ilk kez bir milyon yolcuya ulaşması da başka bir ayrıntı. Üstelik dış hat uçuşu da olmadan. Zira Rize Artvin Havalimanı yaz mevsiminde kısıtlı sayıda dış hat uçuşuna ev sahipliği yaptı. 


Rize Artvin Havalimanı 2024 yılına yeni müjdelerle girecek. Yeni direkt iç hat uçuşları yanı sıra dış hat uçuşlarında da belirgin bir artış olacak. Bu konuda yeni görüşmeler yapılırken Antalya, Diyarbakır, Kuveyt, Arabistan ve Almanya gibi yeni güzergahlar için görüşmeler sürüyor. 


2024 yılında Rize Artvin Havalimanında devreye girecek 2 güzel haberimiz daha var. Havalimanında şuanda 1 adet ILS sistemi bulunurken bu sayı Nisan ayında 2 ye çıkıyor. 2. ILS sisteminin ihalesi tamamlandı ve değerlendirme aşaması sürüyor. Bir diğer yenilik ise CAT 2 uygulaması. 26 Aralık’ta ihalesi yapılacak CAT 2 sistemi kısa sürede devreye alınacak. CAT 2 ve 2. ILS sistemleri  olumsuz hava şartlarında iniş imkanlarının üst seviyeye çıkmasını sağlayacak ve bu sayede hava şartlarına bağlı rötar durumları ortadan kalkacak. 


Öte yandan Rize Artvin Havaalanına yönelik anlamsız karalama haberlerinin de ardı arkası kesilmiyor. Havalimanında başıboş köpek istilası ve havalimanı karanlıkta kalacak haberleri bu yalan haberlerin sadece bir kaçı. Turizm alanında büyük gelişmelere sahne olan Doğu Karadeniz Bölgesinde 3 havalimanında da turistler için büyük bir imkan. Farklı alanları kullanma imkanı elde eden turistler bölgeyi baştan başa gezebiliyor. 
 

AdminAdmin