RİZE HABER
Giriş Tarihi : 06-07-2023 11:00

Potansiyel Var Sefer Yok

Havalimanımızda yaşanan olumsuz havalardan dolayı zaten az sayıda inen uçakların iptal edilmesi Rize Artvin Havalimanına yakışan bir durum değildir. BBP Rize olarak uyarıyoruz......

Potansiyel Var Sefer Yok

●RİZE EKONOMİSİ İÇİN BÜYÜK KAYIP"
Rize - Artvin havalimanında sefer sayısının eksikliği, hava şartlarından dolayı iptal edilen uçuş sayılarının artması ekonomik açıdan ciddi kayıplara ulaşmıştır. Mega projelerin arasında yer alan havalimanımızın bu sorunları çözmek için siyasi sorumluların olaya el atması elzem olmuştur.
    ●"POTANSİYEL VAR, SEFER YOK" 
Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir olayın yaşanması mümkün değildir. Yolcusu var, havalimanı kapasitesi var, altyapısı var, potansiyeli var, yıllık hedefi var, kısacası herşeyi var ama sefer sayısı yetersiz. Başka yerde bu durumu göremezsiniz.
    ●"YAPICI OLMAK İSTİYORUZ AMA!" 
Açılışını Cumhurbaşkanımızın gerçekleştirdiği değerli esere sahip çıkmak bizim görevimizdir. Bu kapsamda siyasi olarak 1.derece sorumlu olan kardeşlerimiz bu sorunları çözmelidir. Rize halkı bunu bekler. 
    ●"İSTANBUL VE ANKARA YETMEZ"
Havalimanımızın iki ille sınırlı kalması kafamızda soru işaretlerinin artmasına sebep olmaktadır. Rize ve Artvin halkının çoğunlukla yaşadığı Bursa ve İzmir illerininde acilen bu yaz döneminde eklenmesi talebimizdir. 
    ●OLUMSUZ HAVA İNİŞ SİSTEMİ DEVREYE ALINMALI
Havalimanımızda yaşanan olumsuz havalardan dolayı zaten az sayıda inen uçakların iptal edilmesi Rize Artvin Havalimanına yakışan bir durum değildir. BBP Rize olarak uyarıyoruz, her inmeyen uçak için Rize ekonomisi kaybediyor. Sorunu gündeme getirmek hepimize vebal olduğu gibi, sorunu çözmek de siyasi kardeşlerimizin üzerindedir.

 

Ensar ÖZÇELİK 

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK