RİZE HABER
Giriş Tarihi : 31-10-2022 22:59

Petran Balı Kooperatifi kontrolü altında satılacak

Kooperatif Başkanı Zandali Tığcı’’ Balımızın Kalitesini Korumak İstiyoruz. Petran Balı Kooperatifimizin İsmi Altında Satılacak’’ dedi.

Petran Balı Kooperatifi kontrolü altında satılacak

Bölgenin kaliteli ballarında sahteciliğin önüne geçmek ve tüketicilere hakiki bal ulaştırmak için Petran Balı Kooperatifi kontrolü altında satılacak.

     Rize’nin İkizdere ilçesinde 2100 metre rakımlı Meşeköy-Petranda üretimi yapılan kaliteli Petran Balı ve Kooperatif çalışmaları hakkında bir açıklamada bulunan S.S.Petran Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Zandali Tığcı’’ köyümün kaliteli balını daha iyi tanıtmak ve kaliteyi korumak amacıyla kurduğumuz Kooperatifimiz ismi altında Petran Balımızı satışa sunduk. Kaliteli balımızın sahte ballar ile anılmasını istemiyoruz. Dünyadaki en kaliteli ve değerli Anzer balı ile aynı bölgenin balıdır Petran Balı. Kalitesinden şüphemiz yok. Genellikle hasta sahipleri tarafından arandığı için ilgi görüyor. Kooperatifimiz 2008 yılında 7 arıcı üye tarafından kurulmuştur.

                           Petran Balı 1200 TL

     Kaliteli Petran Balımız Kooperatifimiz ismiyle patent aldı. Köyde kendi köylülerimizin ürettiği balımız var.2022 Yılındaki kilo fiyatını 1200 TL olarak belirleyerek satışa çıkardık’’ dedi.

                               Meşeköy-Petranda Üzme Tahtası var

      İkizdere’nin 2100 metre rakımdaki Petran-Meşeköyde 2008 yılından bu yana Petran Üzme Tahtası şenlikleri yapılıyor. Kışın yapılan şenliklere yoğun bir katılım oluyor.

 

Haber : İsmet Köseoğlu

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK