RİZE HABER
Giriş Tarihi : 24-01-2024 22:56

Öğrencilerin yemek katkı payını Rize Belediyesi ödeyecek

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden Yemek Rezervasyon Sistemi.

Öğrencilerin yemek katkı payını Rize Belediyesi ödeyecek

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, yemekhanelerinde yemek israfını önlemek ve yemek kalmama problemini ortadan kaldırmak için yemek rezervasyon sistemini uygulamaya koydu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Rektörlüğü, bir ay boyunca öğrencilerin yemek katkı payı olan 15 TL’yi yarından itibaren (25 Ocak Perşembe) Rize Belediyesinin karşılayacağını açıkladı.

Rektörlükten yapılan açıklamada, “Yemek bedeli toplam 108 TL’dir. Öğrenci yemek katkı payı olan 15 Tl’yi öder. Rezervasyonsuz sistemde yemek sayısı tahmini belirlenir, bu da yemek israfına neden olur. Rezervasyon yapan öğrenci sayısına göre yemek çıkmasını sağlar ve yemek kalmama problemini ortadan kaldırır. Rezervasyon yapılıp yenilmezse, yemek bedeli olan 108 TL öğrenciden kesilmek zorundadır. Ancak, öğrenci rezervasyon yaptırdığı yemeği (katkı payını) arkadaşına sistem üzerinden devredebilir. Rezervasyon yapılıp yenilmezse, yemek bedeli olan 108 TL neden kesilir? Çünkü, firmaya ödenmesi gereken bedelin bütçeden ödenmesi hukuken mümkün değildir. Rezervasyon sayısı 25 ve üzerine çıkan birimlerde yemek hizmeti sunulur. Yirmi beş kişiye ulaşmayan yemek rezervasyonları ise iptal edilerek ücret öğrenciye iade edilir. Rezervasyon yapmayan öğrenci, rezervasyon yapan kişilerin yemek saatinden sonra (yemek kalması halinde) 20 TL’ye yemek yiyebilir. Rezervasyon yaptıran ve yemek yiyen öğrencinin yemek katkı payı olan 15 TL, bir ay boyunca Rize Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Rezervasyon yaptıran ve yemek yiyen öğrencinin yemek katkı payı olan 15 TL, yarından itibaren en az bir ay boyunca Rize Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’e öğrencilerimize desteğinden dolayı teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verildi.

 

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK