EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-09-2022 00:41

O Bir Öğretmen Halil Öğretmen

Çamlıhemşinde güzel şeyler oluyor , düşündü bir hamle ile çocukların zekasına dokundu

O Bir Öğretmen Halil Öğretmen

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi ne bağlı Dikkaya Köyünde  sınıf öğretmenliği yapan Halil Kosanoğlu, atıl durumda olan okulu köy halkıyla beraber öğrenciler için bir eğitim merkezi haline getirdi.
''En büyük derdimiz eğitim '' diyerek başarıyı  getiren sismemi hayata geçirmek için köy halkı ile beraber atıl bir okulu akıl ve zeka oyunlarının bulunduğu eğitim yuvasına dönüştürtü .''akıllı ol ülkene faydalı ol projesi'' ile mekader bilgi evine hayat verdi çeşitli faaliyetler düzenleyerek iki yılda kaliteli bir yol aldılar.
Halil Kosanoğlu, "Köy okulu öğrencilerimizin dezavantajlı olduğunu gördüğünü Okuldan sonra sosyla bir aktivite yapabilecekleri bir alan olmadığını. Bunla ilgili ne yapabilirim diye düşünüp hem çocukları eğitim anlamında geliştirmek hem de boş zamanlarında en iyi şekilde değerlendirebilecekleri bir alan oluşturmaya karar verdiğini, bu sınıfı oluşturduktan sonra tamamen çocukların akademik olarak girişimlerini sağlamak ve onları sosyal alanlarda kendilerini  geliştirmek Sosyal bir statü kazanmaları için başladıklarını ifade etti.


 Bu proje yaklaşık 2 senedir faaliyette. 2 yıl içerisinde çocukların gerçekten bir gelişim aşamalarında olduklarını ve köydeki öğrencilerin buradan eğitim aldıktan sonra ilde yapılan bazı yarışmalarda derece almaları bizim için gurur verici. Eğitim merkezinde hem akıl ve zeka oyunları eğitimleri veriyoruz. Öğrencilere vermiş olduğumuz eğitimle çocuklara düşünme becerileri, görsel algı, işitsel dikkat ve üretkenlik gibi alanlarda gelişim sağlıyorlar. Bu çalışmalarla hem çocuklara hızlı okuma eğitimleri veriyoruz. Okumada zorluk yaşayan ilkokul öğrencilerimize akademik olarak destek vererek hem akıcı okuyabilmelerini hem de dikkatlerini geliştirmeyi sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK