RİZE HABER
Giriş Tarihi : 16-03-2024 23:43

MUHTARLAR FEDERASYONU BAŞKANI ‘’KARDEŞCE SEÇİM, KARDEŞCE YAŞAM" ÇAĞRISINDA BULUNDU

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel 31 Mart günü yapılacak yerel seçimde çok fazla Muhtar adayı olduğunu belirterek açıklamada bulundu.

MUHTARLAR FEDERASYONU BAŞKANI ‘’KARDEŞCE SEÇİM,  KARDEŞCE YAŞAM

31 Mart da yapılacak olan yerek seçimlerde aday çokluğu ve oluşan gerginlikler hakkında sosyal medya hesabından vatandaşa seslendi.

Haber: Yasemin Özçelik 

Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel’in açıklaması şu şekilde’’ 31.03.2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel yönetimlerimizin belirleneceği seçimlere sayılı günler kaldı. Muhtarlık Camiamız da 50.412 muhtarıyla bu seçim sürecinin içinde. Muhtarlık camiamız kuruluşundan bu yana ülke genelinde böyle bir demokratik yarış içinde ilk defa bu kadar çoklu aday adaylarının olduğu bir seçim süreci yaşıyor. Elbetteki seçimlerin bir şölen havası içinde geçmesi dileğimizdir. Kadim kültür ve geleneğimize yakışır, birbirine saygılı eşitlik ve dürüstlük ilkesinden çıkmadan bu seçim sürecini hep birlikte başarıyla geçmeliyiz.

Ancak camiamıza olan yoğun ilgi ve aday çokluğunun bazı yerlerde adaylar arasında gerginlikler oluşturduğu haberleri camiamızı üzmektedir. 1 Nisan’da secimler bitmiş olacak hepimiz birbirimizin yüzüne bakacağız, ortak alanlarda hayatlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Kurumumuzla bağdaşmayan maalesef bizleri derinden üzen mahalle ve köylerimize çoklu aday oluşması muhtarlık hizmet yarışından çok verilen asgari ücret olarak konuşulması hepimizin bugüne kadar verdiği emeklere zan düşürmektedir.

 Daha sağ duyulu önce hizmet politikalı ve adayların projelerinin öne çıktığı bir seçim süreci bu kötü yanlış anlaşılmayı ortadan kaldırmanın en güzel yoludur. Muhtarlık kurumunda halka hizmet için bu yarışa çıkan, canı gönülden özverili bir şekilde çalışan devlet ve millet arasında köprü kuracak muhtarlarımızı halkımızın üstün iradesiyle seçeneğine olan inancımız sonsuzdur.

Başta Vatanımıza, Milletimize ve tüm camiamıza hayırlara vesile olacak bir seçim süreci ve sonucu diliyorum’’ dedi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK