RİZE HABER
Giriş Tarihi : 16-06-2023 18:31

Müftü Çakmakçı: Yaz Kur’an Kurslarına Başvurular 19 Haziran’da Başlayacak

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, kentte yaz Kur’an kurslarına müracaatların 19 Haziran’da, yaz kurslarının ise 3 Temmuz 2023 tarihinde başlayacağını söyledi

Müftü Çakmakçı: Yaz Kur’an Kurslarına Başvurular 19 Haziran’da Başlayacak

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, 2023 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim öğretimin tek dönem halinde 3 Temmuz - 11 Ağustos 2023 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirileceğini kaydetti.

Cami ve Kur’an kurslarında gerçekleştirilecek olan yüz yüze eğitimlere müracaatların 19 Haziran ile 10 Temmuz tarihleri arasında il ve ilçe müftülükleri ile cami ve Kur’an kurslarına bizzat yapılacağını ifade eden Müftü Çakmakçı, şunları kaydetti: “Eğitimler talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra günde 3 saat şeklinde planlanacak ve 6 hafta devam edecek. Kurslarda imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri görev alacak. 2023 yılında gündüzlü eğitim veren yaz Kur’an kurslarıyla birlikte yatılı eğitim almak isteyen 12-18 yaş arası gençler için hazırlanan 'Yatılı Yaz Kur’an Kursları Programı' da uygulanacak. Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de yer alacağı 2023 Yılı Yatılı Yaz Kur’an Kursları'nda eğitim-öğretim 3 Temmuz'da başlayacak.”

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK