EĞİTİM
Giriş Tarihi : 05-12-2023 14:09   Güncelleme : 05-12-2023 15:59

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (Sınıf Annesi) Uygulamalarına İlişkin Resmi yazı

Türkiye genelindeki okullarda bazı yerlerde "sınıf annesi" adı altında görevlendirilen velilere yönelik olarak Millî Eğitim Bakanlığı , resmi bir uyarı yayınladı. İşte detaylar...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (Sınıf Annesi) Uygulamalarına İlişkin Resmi yazı

Türkiye genelindeki okullarda bazı yerlerde "sınıf annesi" adı altında görevlendirilen velilere yönelik olarak Millî Eğitim Bakanlığı , resmi bir uyarı yayınladı. Bakanlık, bu kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğu yönündeki şikayetlere dikkat çekti.

MEB, bu uygulamanın mevzuatta yeri olmadığını vurgulayarak öğretmenlerin, okuldaki eğitim ve öğretim faaliyetlerini planlama ve uygulama konusundaki sorumluluğunu hatırlattı. Öğrenci sağlığı ve okul güvenliği konularındaki hükümlere atıfta bulunan Bakanlık, öğrenci görüntülerinin sosyal medya platformlarında paylaşılmasıyla ilgili kurallara da değindi.

Öğretmen dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimi olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken Bakanlık, valiliklere okullarda bu tür uygulamalara izin verilmemesi ve gerekli tedbirlerin alınması konusunda çağrıda bulundu.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK