RİZE HABER
Giriş Tarihi : 23-10-2023 21:40

MEMLEKET PARTİSİ RİZE İL BAŞKANLIĞI TOPLANARAK YEREL SEÇİMLERE RİZE’ DEKİ BÜTÜN BELEDİYELERE KENDİ ADAYLARIYLA GİRME KARARI ALDI

Memleket Partisi Rize İl BAŞKANLIĞI toplanarak yerel seçimlere Rize’ deki bütün belediyelere kendi adaylarıyla girme kararı aldı. Toplantı sonunda Başkan Muhittin bayrak bir açıklama yaptı.

MEMLEKET PARTİSİ RİZE İL BAŞKANLIĞI TOPLANARAK YEREL SEÇİMLERE RİZE’ DEKİ BÜTÜN BELEDİYELERE KENDİ ADAYLARIYLA GİRME KARARI ALDI

Memleket Partisi Rize İl başkanı Muhittin Bayrak açıklamasında, “Açlık pahalılık Tabii ki önemli lakin bunların telafisi mümkün. Fakat esas tehlike başka, esas tehlike sessiz bir işgal var memlekette. Memleketi, memleket yapan değerlerimiz bir bir yok oluyor Fabrikalar satıldı. Okullarımızın içi Boşaltıldı. Eğitim can çekişiyor. Sağlık sektörü işlemiyor. Kaynakların kıymetleri bilinmedi. Dağlar, ovalar güzelim tabiat rant uğruna talan edildi. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılmadı. Hazır kaynaklar tüketildi. Fare kuyruğuyla zeytinyağını çekip yemesi gibi har vurup Harman savruldu. Yargı, İslamiyet, eğitim siyasallaştırıldı. Ahlak çözülmesi yaşayan gençler inançlarını kaybettiler.

Atalarımız gibi Emek sarf etmediler, bedel ödemediler. Sadece kendi ceplerini kendi ikballerini Düşündüler. Ülkeyi yangın yerine Çevirdiler. Emekliler yandı. Fakir fukara yandı. Çocuğuna ayakkabı alamayan Baba yandı baba. Çocuğuna süt alamayan anne yandı anne. Peki yanmayan kimler sadece kendileri ve etraflarında Fırıldak gibi dönen kalemini, vicdanını, karakterini satan yalakalar. İneğin 50 liraya ot yediği vekilin 20 liraya et yediği ülkede adalet olmaz. Saraylarla itibar olmaz. Güçsüzün, Garibanın yanında olmazsan Güçlü olman neye yarar ki? Haykırıyorum! düşmanlarımız bu kadar çokken, hainlerimiz bu kadar çokken; ölümüne Atatürkçüyüz, ölümüne cumhuriyetçiyiz, ölümüne milliyetçiyiz.

Bu Memleket Bizim. Bu Bayrak Bizim. Atatürk'ün gençliğe hitabesinin en sonunda bizlere Işık olacağını, oraya sığınacağımızı biliyorum. Göreceksiniz bu Işık bu ülkeyi aydınlatacak. İlimle, felsefeyle, matematikle, Fizikle yarınlar bizim olacak. Böylece Ortadoğu'nun kültürünü bizlere İslam dini diye pazarlamalarına asla izin vermeyeceğiz. Bizim dinimiz Çağdaş, bizim dinimiz modern, bizim dinimiz namuslu, bizim dinimiz dürüsttür. Bizim dinimizde çalma yok. Bizim dinimizde hak yemek yok. Bizim dinimizde kibir yok. Bizim dinimizde komşu aç iken tok yatmak yok. İşte bu yüzden Atatürkçüyüz. İşte bu yüzden cumhuriyetçiyiz. İşte bu yüzden Dillimizden, Vicdanımızdan ödül vermeyecek  siyasileriz” dedi. 

Bayrak, “Önce Adalet ilkesiyle hak, hukuk, adalet meşalesiyle memleket için memleket partisiyle yürümeye devam edeceğiz. Atatürk bu ülkeyi Yoktan var etti Sevr anlaşmasıyla 5'e bölünmüş parçalanmış Bir ülkeyi aldığı Cumhuriyet yaptı. 500 yıl padişahlara Kapıkullugu yapmış bir millete Efendiler diye hitap etti. Atatürk bir şahıstan, bir komutandan, bir liderden ziyade bir fikirdi. Çoğu insan bu ülkede bu fikri kavrayamadım. Çoğu insan bu fikrin eli, kolu, bacağı olamadı. Bu fikri yayamadık. Cumhuriyeti anlatamadık. Atatürk'e zaman ayırmak onu okumak, araştırmak lazım. Atatürk saygı duyulması gereken bir liderdir” dedi. 

Bayrak, “1926 yılında ne demiş Atatürk: Beyler Eğer beni anlayamazsanız, birileri vatan millet uğruna sizin hakkınızı yerken, sizin evlatlarınız şehit edilirken, birbirini din ve iman uğruna, sizin değerlerinizle, ahlakınızla ve inançlarınızla oynayıp duracaklar! fakat siz farkına vardığınızda birbirinizi vatan haini, din düşmanı diye ayıracaksın. İşte tehlike burada!  İnanın Hayat herkesi kırar, üzer özellikle güçsüz olanları kırar ve üzer. Hayat hiç Adil değil Belki Fakat tarih bilgisi gücünüz yoksa bu ülkeye borcunuz olduğunu, tarihe atalarımıza borcunuz olduğunu Anlayamazsınız. Eğer bu hayatta fikirleriniz zayıfsa, algılarla yaşamınıza yön veriyor olursunuz. Kısaca anlatılan her şeye sorgusuz inanırsınız. Sizleri yönetenlerin kurbanı olursunuz. Unutmayın önünüzde İki seçenek var ya kırıldığınız hayata devam edersiniz ya da kırıldığınız yerden güçlenirsiniz. Kaleminizi elinize alıp kendi hikayenizi kendiniz yazarsınız. Kurtuluş şudur ki okumak, araştırmak, sorgulamak, mantık yürütmektir. Algıyla yönetilen toplum olmaktan bir an evvel uzaklaşmaktır” dedi.

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK