RİZE HABER
Giriş Tarihi : 07-08-2023 22:37

Memleket Parti İl Başkanı Muhittin Bayrak İle Rize Sohbeti

Rize’de Çok Sıkıntı Var Diyen Başkan Bayrak Gazeteci İsmet Kösoğlu’na İçini Döktü

Memleket Parti İl Başkanı Muhittin Bayrak İle Rize Sohbeti

Rize Memleket Partisi İl Başkanı Muhittin Bayrak Rize’de iktidarın çok eksikleri olduğunu ve vatandaşla ilgilenilmediğini söyleyerek yaptığımız kısa sohbette önemli açıklamalarda bulundu.

     Rize merkezde Memleket Partisi İl Başkanı Muhittin Bayrak ile bir araya gelerek çay içerken sohbetimiz uzadı. Sohbette Gazeteci olarak beni bulunca ‘’ AKP İktidarının Ovit'te çifte standart uyguladığını özellikle söyleyen Başkan Bayrak Rize iyi yönetilmiyor. Bilhassa 5 yıldır hiçbir çalışma olmayan İkizdere-Tünel arası karayolu konusunda atanmış Ulaştırma ve Altyapı Bakanı eski Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’na seslenmek istiyorum. Zigana Ovit tünelinden sonra başlandı ve hizmete açıldı, bütün yolları tamamlandı. Rize’de yapılmayan Ovit Yolu için niye çifte standart var’’

                                Zigana var Ovit, Dallı kavak, Kırık niye yok

      Gazeteci olarak ben sormadan Rize hakkında konuşan Başkan Bayrak Memleket sözlerine şöyle devam etti’’ Rize Erzurum karayolu üzerinde 14.000 metre delinerek yapılan Ovit Tüneli 2018 yılında trafiğe açıldı. Ovit Tünelinin Erzurum tarafında adeta tabir yerindeyse İstanbul-Londra asfaltını anımsatan fevkalade güzel ve geniş bir yol yapıldı. Ovit Tünelinden sonra başlatılan Zigana Tüneli yollarıyla birlikte muhteşem tamamlandı ve hizmete açıldı. Fakat Ne gariptir ki İkizdere- Sivrikaya tünel arasındaki 20 kilometre yolda 5 yılı aşkın süre geçmesine rağmen hiçbir çalışma bugüne kadar yapılmadı. Bu durumda Zigana yolunun işlevini artırmasına karşın Ovit tarafı kendi kaderine terk edilmiş oldu. Bu konuda Gazeteci olarak sizlerin kamuoyu desteğini çok önemsiyoruz.

                          Rize Erzurum yolu öksüz kalmıştır

     Rize-Erzurum karayolu atanmış Bakanlar sayesinde öksüz bırakılmıştır. Çok kısa sürede ödenek bulunarak Zigana Tünelini hizmete açanlar 7.200 metrelik Kırık ve 3100metrelik Dallı kavak Tünelleri için gereken ilgiyi niye göstermiyorlar. Bu yolda ödenek kısıntısına gidenler Trabzon’daki yollarda niye sıkıntı yaşamıyor

               "Atanmış Bakan Uraloğlu’ndan açıklama bekliyoruz"

     Bir açıklama yapılmaz ise ortadaki mağduriyet giderilmediği takdirde Türkiye insan hakları ve eşitlik kurumuna siyasi ve felsefi anlamda yöre halkının ayrımcılığa uğradığı iddiasıyla başvuru yapacağız. Yapılan hak ihlali konusunda yaşanan hak ihlalinin yaşandığı yerde keşif yapılmasını talep ederek, yerinde inceleme için girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna duyururum.

                                  Bu Bakanlık ayrım yapıyor

     Bölgecilik yapıldığını düşünmek istemiyoruz Fakat bu konu Rize Havalimanı sefer sayılarının az olması Rizeli ve Artvinli vatandaşların Trabzon havalimanın zorunlu yolculuk yapması ile benzeşme noktasında kaygılar yaşıyoruz. Bu kaygıların doğru olmadığına inanmak isteriz ve bir açıklama bekliyoruz.

     Ayrımcılık ilkesi doğrultusunda Rize-Artvin havalimanı ve Ovit ‘teki hak ihlali olayının bölgecilik temelinde gelişiyor ise burada Rize milletvekillerinin ve yöneticilerin eksiklikleri aşikârdır. Bir an önce bu mağduriyetlerin giderilmesi kamu hizmetlerinden eşit yararlanma hakkının haiz olduğu pozisyonlara ulaşmasını ve hak taleplerini yerine getirilmesi elzemdir. Rize kamuoyu vicdanını ve bölgecilik anlamda şüphe içeren kaygılarının ortadan kalkmasını sağlamak, kamu hizmetlerinden eşit yararlanma ilkesiyle mümkün olacağını dikkat çekmek istiyorum’’ dedi.

haber : İsmet Kösoğlu

YASEMİN ÖZÇELİKYASEMİN ÖZÇELİK

YASEMİN ÖZEÇLİK